Truineer Nieuws melden?

STVV speelt zichzelf van de hemel naar de hel

Onze kanaries speelden in Jan Breydel een naïeve eerste helft en een rotslechte tweede. Dat resulteerde tegen een uitgekookt Cercle in zware 4-1 cijfers. Zo verliezen de kanaries het momentum om zich op te werpen als challenger voor de top 6.

© J.M./STVV

 

Zeer naiëf in de eerste helft

De eerste helft was STVV baas aan de bal, maar twee goed gekozen tegenprikken van de thuisploeg waren ook goed voor twee goals. Een eerste na schwalbe van Ito en niet volgen van Steuckers door Denkey, een tweede via Minda na aarzelen van Coppens op een vrijschop van Van der Bruggen, doorgekopt door Utkus. Zo stond het 2-0. Yatamoto kreeg op slag van rust nog een uitstekende kans op de aansluitingstreffer maar Warleson lag op diens poging snel goed plat.

 

Geen voet meer aan de grond in tweede helft

Onze kanaries begonnen bijzonder slordig aan de tweede helft. Eerst ging Coppens nog goed in de voeten van Minda. Maar alweer een tegenaanval werd STVV fataal. Denkey besloot vanuit de hoek in de dak van het doel. Onze kanaries kregen geen voet meer aan de grond. Het was gewoon wachten op een vierde treffer. Die kwam er ook snel. Olaigbe werd geen strobreed in de weg gelegd en deponeerde het leer dan ook gewoon in het mandje. 4-0. Een heuse afstraffing. De rest van de match viel er nog weinig te beleven. O ja, Barnes scoorde nog wel in de slotminuut maar die treffer was nog enkel goed voor de statistieken. De kanaries mogen zich bezinnen en nadenken over hoe ze zich kunnen revancheren voor deze non-match tegen KV Kortrijk. Dat zien we vrijdagavond wel.