Truineer Nieuws melden?

Sacré Coeur schenkt 500 euro aan Wiric

De Orde van de Sacré Coeur schonk deze Verloure Moondag 500 euro aan Wiric als eerbetoon aan hun overleden lid Roger Clerinx. Voorzitter Dimitri Flossy legt uit waarom.

De Sacré Coeur is intussen als vereniging en groep een gevestigde waarde in de Truiense carnavalswereld. Maar de werking van de groep reikt verder dan het carnaval en richt zich sedert een aantal jaren ook op sociale doelen en engagementen.

Voorzitter Dimitri Flossy: “Wij richten onze pijlen deze Verloare Maandag meteen op Wiric.  Wiric vzw is een ondersteuningscentrum waar volwassen personen met een lichte, matige of ernstige verstandelijke beperking terecht kunnen, waar die mensen een warme thuis krijgen, kunnen rekenen op een zinvolle dagbesteding en de kans krijgen hun talenten te ontwikkelen.”

“Vandaag hebben we hun directeur, Eric Hendrix, uitgenodigd. Niet zonder reden. We willen tijdens deze persconferentie 500 euro uit onze kas schenken aan dit mooie initiatief. . Dat we op dat idee zijn gekomen is ook geen toeval. Wij doen dit als herinnering aan en respect voor ons lid Roger Clerinx die ons spijtig genoeg is ontvallen. Een gebeurtenis die zwaar is aangekomen en die iedereen van ons heeft geraakt. We missen Roger nog steeds.”

“Roger was een zeer geëngageerd lid van onze groep en bovenal een vriend. Hij was ook iemand die zich sinds jaar en dag sterk engageerde voor Wiric. Dat laatste is nu net de reden waarom we een schenking doen aan deze sociale instelling. De reden ook waarom onze vereniging dit met een zeer warm hart doet.”