Truineer Nieuws melden?

Matchday: STVV op verjaardag vol voor de volle buit

Verjaardagsfeest maar ook voetbal vandaag: STVV-Westerlo. En of beide ploegen zullen willen winnen, elk om diverse redenen. “9.000 apostelen op post, nu is het woord aan de voetbalgoden”, luidt het bij STVV.

Op speeldag 27 staat een opwindende ontmoeting tussen twee geel-blauwe clubs op het programma. Deze match belooft extra speciaal te worden, aangezien STVV zijn 100-jarig bestaan viert. In de heenronde zagen we al een waar doelpuntenfestijn met een 3-3 gelijkspel als resultaat. Wie neemt deze zaterdag de overhand?

STVV: vol voor de volle buit in de verjaardagswedstrijd

STVV viert aanstaande zaterdag haar 100ste verjaardag. De spelers zullen dan ook voor de volle buit gaan tegen Westerlo. De Kanaries weten heel het seizoen al mooi voetbal op de mat te brengen in hun vertrouwde 3-4-3 formatie. Ze kunnen een passnauwkeurigheid van 85% voorleggen, het hoogste percentage van alle ploegen in de Jupiler Pro League dit seizoen. De manschappen van coach Fink zullen dus ook zaterdag opnieuw de nodige combinaties op hun vertrouwde kunstgras leggen.

Bij de Kanaries heeft Ananou de trainingen hervat. Enkel Okazaki blijft out. Topschutter Koïta (13 doelpunten) droomt van een extra goal in de jubileumwedstrijd. Daarvoor kan hij rekenen op de bevoorrading van Jarne Steuckers, die dit seizoen al 6 assists op zijn naam heeft staan.

De basisopstelling blijft normaliter in grote lijnen intact. De enige vraag is of coach Fink centraal op het middenveld voor Fujita of Ito kiest: