Truineer Nieuws melden?

Ladies’ Circle Sint-Truiden schenkt zetelbedden aan Sint-Trudo Ziekenhuis

De oncologische patiënten kunnen vanaf nu samen slapen met hun partner of familielid met een cosleeper die makkelijk op te zetten is als verlengstuk op het ziekenhuisbed. Deze Ladies’ Circle doet de schenking aan Sint-Trudo naar aanleiding van het overlijden van één van hun leden, Daisy Blavier

 

“Op 11 augustus 2021 moesten we door een erg agressieve kanker afscheid nemen van ons stichtend lid en vriendin, Daisy. In Sint-Truiden en omstreken is zij vooral gekend als voormalig zaakvoerder van babywinkel Ciao Bambino. Haar man Rodrique en zoon Adriaan verzamelden de donaties naar aanleiding van haar begrafenis en stortten deze door naar de Ladies om samen een goed doel uit te kiezen. Dat werd dus de palliatieve oncologische zorg in Sint-Trudo Ziekenhuis”, verduidelijkt An Backaert van Ladies’ Circle 52 Sint-Truiden en daarnaast kinderarts in Sint-Truiden.  

 

Warmte en liefde 

“We zijn heel blij dat we een mooie bijdrage kunnen doen voor de palliatieve patiënten op de afdeling oncologie van Sint-Trudo. Het idee van een cosleeper waarbij men kan blijven slapen op zo een manier dat partners ook in het ziekenhuis dicht bij elkaar kunnen liggen, vonden we bijzonder mooi. Het feit dat we zelfs twee zetelbedden ineens kunnen schenken, verheugd ons nog meer. We hopen dan ook van ganser harte dat deze donatie wat warmte en liefde kan brengen aan koppels die zo een moeilijke periode moeten doormaken.”, aldus de Ladies’ Circle Sint-Truiden. 

 

Die liefde wordt zelfs benoemd op een plaatje dat de zetelbedden siert. “Amour sans fin”, staat erop te lezen. “Dit is de quote die Daisy en Rodrique hun huwelijksgeloften in juli 2021 ondersteunde, de quote die haar en haar gezin sterk hield en de eindeloze liefde binnen het gezin uitdrukt. We vinden het een bijzonder mooie nagedachtenis aan onze Daisy.”, besluit An Backaert. 

 

Warme oncologische zorg 

“We zijn de Ladies’ Circle en het gezin van Daisy enorm dankbaar voor deze mooie schenking. Het project dat zij uit de grond gestampt hebben en hoe zij zich achter dit idee geschaard hebben, is fantastisch. In onze dagelijkse werking draait alles rond expertise, maar ook warme, mensgerichte zorg. Zeker in een palliatieve setting is die warmte ontzettend belangrijk. Als zorgverleners werken we hier elke dag met hart en ziel aan warme oncologische zorg. Deze schenking zal een wezenlijk verschil maken voor onze patiënten en daar zijn we dan ook heel blij om.”, aldus Floor Ruelens, diensthoofd van de oncologische verblijfsafdeling in Sint-Trudo Ziekenhuis. “Dat we deze zetelbedden net dit weekend in gebruik kunnen nemen, wanneer op 4 februari Wereldkankerdag op de agenda staat, maakt het extra speciaal.” 

 

 

Ladies’ Circle 52 Sint-Truiden 

Als gedreven lady promoot An graag de werking van de Ladies’ Circle: “Elk jaar in september houden we de “Betty Spaghetti” fundraising. We steunen de lokale organisatie OnderOns vzw, die zich inzet voor armen en daklozen. Daarnaast kiezen we ook jaarlijks een ander goed doel om te sponsoren. Mensen kunnen onze initiatieven volgen op Facebook en Instagram. Hopelijk kunnen we met de steun van velen, nog meer het verschil maken in de toekomst.”