Truineer Nieuws melden?

Kinderen winkelen met de tractor in de Jumbo: “Na 5 keer krijgen ze een tractor-rijbewijs”

Om lokale boeren te ondersteunen en in de kijker te zetten, lanceert Jumbo Sint-Truiden een innovatieve en educatieve actie. Kinderen worden namelijk uitgenodigd om hun boodschappen te doen met kleine tractors in de winkel, terwijl ze lokale producten van boerderijen uit de omgeving ontdekken. “We kwamen op dit idee, na de berichten die we via de media vernamen van onze Belgische boeren. We willen onze lokale gemeenschappen ondersteunen en tegelijkertijd bewustwording creëren over van waar ons voedsel vandaan komt. We werken o.a. samen met een aardappelboer op 15 km van onze winkel. Ook een lokaal appelsap wordt geperst op 5 km van onze winkel”, zegt zaakvoerder Jean-Jacques Schols,  “Met deze actie willen we kinderen inspireren en laten zien hoe leuk en belangrijk het boerenberoep is.”

Extra beleving: kleine tractors voor de kinderen
De kleine tractors, gevuld met producten van lokale boeren, staan strategisch opgesteld in de winkel, waardoor kinderen een leerzame ervaring hebben terwijl ze hun boodschappen doen: ze worden aangemoedigd om de diversiteit van lokale producten te verkennen. “Naast het stimuleren van een gezonde levensstijl, hopen we ook bij te dragen aan het vergroten van de waardering voor de inspanningen van lokale boeren. We hebben nog een weg af te leggen, maar we zijn alvast gestart in de goede richting”, zegt verantwoordelijke fruit-en groeten Maarten.

Met deze actie zet Jumbo Sint-Truiden een voorbeeld voor de retailsector door duurzaamheid en lokale betrokkenheid te combineren.

“Elk kind dat 5 keer met de tractor zijn of haar boodschappen gedaan heeft, krijgt vervolgens een tractor-rijbewijs. Hiermee leiden we onze boeren van de toekomst alvast op”, voegt Jean-Jacques toe.