Truineer Nieuws melden?

Feestprogramma 100 jaar STVV voorgesteld

Voor wie de voorbije maanden onder een steen leefde: dit seizoen viert STVV haar 100ste verjaardag. En dat gaat natuurlijk gepaard met tal van initiatieven.

100 jaar STVV. Die memorabele gebeurtenis viert de geel-blauwe familie al een heel seizoen. Maar in de maand februari bereiken de festiviteiten een hoogtepunt: de regio kleurt geel-blauw en het feestjaar krijgt op zaterdag 24 februari een apotheose met de verjaardagswedstrijd tegen Westerlo. 

 

STVV is de club van Groot-Haspengouw. Om het eeuwfeest te vieren, willen de Kanaries de inwoners en de bedrijven betrekken om de regio onder een geel-blauw dekentje te bedekken. “Het sfeerlicht in de stad kleurt geel-blauw en de stadsbeiaardier zal elk weekend ‘Vooruit STVV’ spelen. Maar we roepen ook alle inwoners van Groot-Haspengouw op om in februari hun clubkleuren te tonen. Dat kan door bijvoorbeeld een geel-blauwe vlag aan het venster te hangen. Maar zeker ook door je op 23 februari 2024 – de officiële verjaardag van STVV – in het geel-blauw te kleden. Of je nu naar het werk of naar school gaat, of gewoon even door de stad flaneert: toon onze clubkleuren op de dag van onze verjaardag”, zo roept Bert Stas (brand manager STVV) op. 

 

Binkie Burger en geel-blauwe logo’s

De Haspengouwse bedrijfswereld geeft alvast het goede voorbeeld. Zo bieden verschillende ondernemers een STVV-product aan of veranderen bedrijven de kleuren van hun logo, weet commercieel directeur Stan Niesen: “Bij McDonald’s Sint-Truiden is vanaf vandaag de Binkie Burger – vernoemd naar de mascotte van STVV – verkrijgbaar. Een voorbeeld dat inspirerend kan werken voor heel wat andere bedrijven … of het nu om restaurants, bakkers of supermarkten gaat. Bedrijven zoals FordStore Morren Motor, CXL en Fietsen Loix passen dan weer de kleuren van hun logo tijdelijk aan naar geel-blauw.”  

 

Voetbal is religie tijdens STVV – Westerlo 

Het zwaartepunt van de feestelijkheden ligt op 24 februari. Onder de noemer ‘voetbal is religie’ viert het Truiense legioen dan één eeuw STVV. “Op die dag zijn alle supporters al vanaf 14u30 welkom voor een opwarmingsdrink in de Minderbroederskerk. Van daaruit trekt om 16u een geel-blauwe mars richting Stayen. In het stadion pakken we een kwartier voor de aftrap uit met een onvergetelijke show, die uitgetekend werd in samenwerking met supporter Bart Fagard en onze sfeergroep. Het wordt geen doorsnee lichtshow met typische Tomorrowlandbeats ertussen, maar een ceremonie die onze identiteit weerspiegelt. Na afloop van STVV – Westerlo viert de hele STVV-familie tot in de late uurtjes in de Rvue. Daar pakken we uit met een line-up met verschillende Haspengouwse DJ’s”, vertelt Bert Stas. 

De Kanaries vinden het belangrijk dat de verschillende generaties STVV-supporters die avond aanwezig zijn. Daarom krijgen de Truiense kinderen jonger dan 12 jaar gratis toegang tot de Oost-tribune. Ook sportclubs, scholen, bedrijven, … uit Sint-Truiden genieten van een voordeeltarief.

Legends Game & Gala Night

Ook na de verjaardagswedstrijd is STVV nog niet uitgefeest. Traditioneel sluiten de Kanaries de laatste wedstrijd van het reguliere seizoen – op 17 maart tegen Club Brugge – af met een
themafeest in de Rvue. Een week later is de Gala Night de kers op de taart: “Op vrijdag 22 maart – in de week tussen het einde van de reguliere competitie en de start van de playoffs – is het woord aan onze oud-spelers. Die avond nemen twee teams met vroegere STVV-coryfeeën het tegen elkaar op tijdens de Legends Game op Stayen,” vertelt commercieel directeur Stan Niesen. “Na deze exhibitiewedstrijd schuiven we de benen onder tafel: tijdens de Gala Night combineren we een historische talkshow met een dinner & dance.”