Truineer Nieuws melden?

Extra ruimte voor terrasjes

Het College van Burgemeester & Schepenen heeft beslist extra ruimte vrij te maken voor uitgebreide terraszones.

Het zomerterrasseizoen staat weer voor de deur. Net zoals de vorige jaren wil het lokaal bestuur Sint-Truiden er samen met de handelaars en horeca-uitbaters voor zorgen dat de stad deze zomer weer bruist van gezelligheid. Daarom besliste het college van burgemeester en schepenen om extra ruimte vrij te maken voor uitgebreide terraszones.

Terrassen in het stadscentrum
Van vrijdag 8 maart tot en met 31 oktober 2024 kunnen horeca-uitbaters extra terraszones op de Grote Markt, het Heilig Hartplein en de Groenmarkt innemen.

“Heel wat toeristen, shoppers, levensgenieters,… vinden hun weg naar de hoofdstad van Haspengouw”, zegt schepen van Middenstand en handel Hilde Vautmans. “Onze handelaars en horeca-uitbaters hebben dan ook heel wat te bieden. In Sint-Truiden vind je een mix van hippe, trendy zaken en vertrouwde klassiekers in een prachtig historisch decor. Om al onze bezoekers in de watten te kunnen leggen, is de extra ruimte voor terrassen in de zomer een noodzaak.”

Recreatieve zone
Vanaf 30 april tot en met 30 september zal de zone achter de Onze-Lieve-Vrouwekerk verkeersvrij zijn op weekdagen vanaf 17u tot 1u ’s nachts en gedurende het weekend tot 1u van de daaropvolgende maandag. Daarnaast worden er extra verkeersvrije periodes voorzien rond feestdagen.

“Met het verkeersvrij maken van deze straten kunnen we een bijkomende veilige, recreatieve zone creëren in ons stadscentrum”, gaat schepen Vautmans verder.

Horeca elders in Sint-Truiden
“Ook in onze dorpen en elders in Sint-Truiden is er een mooi horeca-aanbod”, vult schepen Vautmans nog aan. “Uitbaters mogen hun terrassen daar eveneens uitbreiden op aanpalende pleinen, over de breedte op voetpaden, parkeerplaatsen, etc. Hierbij moet de doorgang voor voetgangers en de woonkwaliteit voor buurtbewoners natuurlijk altijd gewaarborgd blijven. Eén ding is zeker: tegen dat de lente zijn intrede doet, zijn de horeca-uitbaters klaar om onze bewoners en bezoekers met open armen te ontvangen op hun sfeervolle terrasjes.”