Truineer Nieuws melden?

Al kleine 7000 kaarten te deur uit

De voorverkoop voor de jubileumwedstrijd STVV-Westerlo verloopt vlotjes. Er zijn al een kleine 7000 kaartjes de deur uit. Laat ons er samen voor zorgen dat Stayen nu ook helemaal vol loopt.

Volgende zaterdag zakken Kanaries van verschillende generaties af naar hun heilige grond – Stayen – voor de 100ste verjaardagswedstrijd tegen Westerlo. De beleving zal die dag volledig in lijn liggen met het thema ‘voetbal is religie’: zo verzamelen alle STVV-sympathisanten in de Minderbroederskerk, wandelen ze daarna naar Stayen en maken ze daar een openingsceremonie mee die eindigt met een tifo met religieuze ondertoon.

“Op dit moment zijn er al een 6.500-tal kaarten de deur uit”, weet Sven Menten (verantwoordelijke wedstrijdorganisatie bij STVV): “We horen van veel supportersgroepen dat ze een reünie organiseren, waarbij ze met de vrienden van weleer deze historische verjaardag komen vieren. Zelfs onze Nederlandse, Schotse en Engelse supportersclubs zakken af naar Sint-Truiden. Daarnaast zullen er ook nog meer Truienaars dan anders aanwezig zijn. Want naar aanleiding van ons eeuwfeest krijgen Truiense kinderen tot 12 jaar gratis toegang en genieten de inwoners van Sint-Truiden van een voordeeltarief. Het is dus duidelijk dat de geel-blauwe familie er een feestelijke dag van zal maken, wat de uitkomst van de wedstrijd ook wordt. Als STVV-supporter weet je wat het is om af en toe te lijden. Maar we zullen ook altijd weer verrijzen. Onze clubliefde is voor eeuwig”, besluit Sven met een kwinkslag.