Truineer Nieuws melden?

1-0 is kers op geelblauwe verjaardagstaart

STVV wint verjaardagsmatch met 1-0 van Westerlo dankzij goal van Ito.

Eerste helft

STVV begon scherp met drie keer Koita op een rij.  Vanwesemael zette voor, Koita kopte voorlangs. Koita speelde zichzelf  even nadien vrij maar besloot te zwak op Bolat. Even later zelfde beweging van Koita op links. Deze keer lag de Westelse goalie goed plat. Intussen was het eerste kwartier voorbij. Net voor het half uur probeerde Steuckers het even met een individuele actie maar hij wachtte te lang om af te drukken. Weg kans. Westerlo, van zijn kant, stelde daar tot dan niks tegenover. De Kemphanen ondergingen haast het spel.  De kanaries bleven het proberen. En dan kwam Westerlo plots toch piepen. En hoe. Suzuki hield de kanaries in een en dezelfde fase tot twee keer toe recht met evenveel ultieme reddingen. En dan gebeurde het toch voor 100-jarig geelblauw. Ito rondde een mooie combinatie af met een lob over Bolat. Koita, hij alweer, besloot nog via de handen van Bolat in het zijnet. Ito kreeg nog een laatste kans maar besloot op een Westels been. Zo bleef de 1-0 ook de ruststand.

Tweede helft

Westerlo begon met goede moed aan de tweede helft en hield het leer beter in eigen rangen. Maar STVV kwam toch het eerst gevaarlijjk opzetten. Van Helden vergat de perfecte voorzet van Steuckers echter in doel te knikken. Veel gebeurde er niet meer voor beide doelmonden. Koita mikte wel met een kromme de bal net naast de kruising. Fujita liet een uitgelezen kans liggen via een trap op buitenkant paal. Intussen stonden er nog vijf reguliere minuten op het bord. STVV ontsnapte op dat moment nog aan de gelijkmaker toen een bal van de lijn werd gekeerd. Barnes besloot aan de overkant een mistasten van Bolat in het zijnet. Meteen lag de eindstand vast: 1-0.