Truineer Nieuws melden?

ZLWC start met meer dan 100 renners

Afgelopen week stelde de Truiense jeudwielerclub KZLWC traditiegetrouw de ploeg van 2024 voor en dit op de piste van de gloednieuwe Velodroom in Zolder.

De Zuid-Limburgse wielerclub start het jaar met meer dan 100 renners in alle categorieën: Van jeugdige recreanten, miniemen, aspiranten, nieuwelingen en nieuwelingen tot beloften en masters. 

 

Voorzitter Eddy Mellemans is dan ook bijzonder fier dat de Truiense club in nagenoeg alle reeksen aan de start kan komen. “We hebben een goed jaar achter de rug, met bijvoorbeeld 7 kampioenentruien,  3 eindoverwinningen in de Waalse CX Challenge Henri Bensberg en enkele overwinningen op de weg. Maar we kijken nu vooruit: Samen met ploegleiders Dirk Corbeels en Nico Neyens willen we ons tonen in alle wedstrijden en zijn ambitieus voor BK, VK en PK. Op het Belgisch kampioenschap veldrijden reden 1ste jaars nieuwelingen Yorbe Deroye en Jules Vanoirbeek naar een mooie 7de en 11de plek, dan weet je dat we een ploeg met potentieel zijn”, aldus voorzitter Mellemans.

 

Ook werd de samenwerking met Woutim Dexters Sport voorgesteld. De mannen van Woutim zijn vooral actief in het veldrijden en MTB maar samen met KZLWC kunnen deze renners ook een mooi wegprogramma rijden.

 

Bestuur, sponsors, trainers en begeleiders werden in de bloemetjes gezet op de piste van Zolder waar ook enkele KZLWC-Davo renners een demo-wedstrijd reden voor het talrijk opgekomen publiek. En naast de piste wil KZLWC-Davo in 2024 ook weer schitteren op de weg, het veld en in het MTB’en.