Truineer Nieuws melden?

Ze zijn er

De sneeuwklokjes zijn er. Een teken dat de natuur zich door niets laat tegen houden. Binnenkort zal er een wit tapijtje van sneeuwklokjes te bewonderen zijn. Een eerste maar voorzichtige aanzet voor de lente.

Het sneeuwklokje (Galanthus nivalis) is één van de vroegst bloeiende planten in de tuin. Vanaf januari verschijnen reeds de eerste witte bloemen. Het zijn van die bloemen waar tuinliefhebbers zeer gelukkig mee zijn omdat zij de eerste voorbodes zijn van het aankomende tuinseizoen.
De planten staan het liefst op een beschaduwde grond en worden zo’n 25cm hoog. Het sneeuwklokje is een bolgewasje dat zich uitstekend laat verwilderen. Plant je er een groepje, dan zal de pol zich binnen een paar jaar goed weten uit te breiden. Plant ze daarom bij voorkeur op een plek waar ze hun gang mogen gaan.