Truineer Nieuws melden?

Velm VV-Nieuwerkerken VV: 4-1

Velm VV won verdiend maar niet zonder moeite van de buren uit Nieuwerkerken en blijft autoritair leider. Een verslag van onze redacteur.

© G.Nelissen

4-1 zijn cijfers die wijzen richting een makkelijke overwinning voor Velm VV. De leider in derde provinciale was inderdaad duidelijk beter dan Nieuwerkerken VV maar stond na 3 minuten wel al op achterstand na een goede tegenaanval van de bezoekers en een doelpunt via Schepmans. De thuisploeg mocht dus meteen de mouwen opstropen en deed dat ook. Maar toch duurde het nog een dikke 20 minuten vooraleer Wout Bache een flater in de defensie met een mooi streep overhoeks afstrafte. 1-1 dus. De bezoekers waren even de kluts kwijt. En nog geen zes minuten later stond het 2-1 toen Tuur Houben na een mooie combinatie de netten deed trillen. 2-1 was ook de ruststand.

Had Velm VV gewonnen spel. Daar leek het na rustten 77 minuten lang niet naar uit. Velm kwam wel een paar keer dicht bij de 3-1 maar Nieuwerkerken kwam nog het dichts bij de 2-2 toen doelman Glenn Hoebrechts het leer tot twee keer toe in één fase moest onschadelijk maken. Dat was ook het laatste wapenfeit van de bezoekers die in het slot van de match uiteindelijk helemaal onderuit gingen: 3-1 via Arne Vanmarsnille en 4-1 Jonas Meys. Verdiende overwinning van Velm VV dat autoritair leider blijft en zich nu mag concentreren op de topper in en bij Unico Tongeren.

De doelpunten

3′ Yannick Schepmans: 0-1

26′ Wout Bache; 1-1

32” Tuur Houben: 2-1

77′ Arne Vanmarsnille: 3-1

90′ Jonas Meys: 4-1

redactie: Philip Kevers