Truineer Nieuws melden?

‘Stadsfiguren’

Je hebt BV’s. Je had destijds en hebt vandaag nog ook BT’s. Hier een foto van onze ‘belleman’ destijds. Wie weet meer van deze sympathieke figuur?

De provincie Limburg organiseert dit jaar voor de dertiende keer een opleiding tot gemachtigd opzichter. Al meer dan 5 400 Limburgers volgden deze opleiding.

Wie

Iedereen van minstens 18 jaar kan gemachtigd opzichter worden. Het enige wat je nodig hebt, is een beetje vrije tijd en een vrijwillige inzet voor de verkeersveiligheid.

Waarom

Gemachtigd opzichters zijn een onmisbare waarde in de dagelijkse mobiliteit van zwakke weggebruikers. Je maakt het verkeer veiliger voor groepen kinderen, scholieren, ouderen en personen met een beperking, door hen veilig te laten oversteken.

De opleiding

De opleiding is een mooie samenwerking tussen het provinciebestuur, de lokale politie en de Limburgse gemeenten en steden. De opleiding bestaat uit een theoretisch en een praktisch gedeelte. Het provinciebestuur organiseert de theoretische opleiding meermaals digitaal via Microsoft Teams op 5, 8, 27 en 29 februari. Het praktisch gedeelte vindt nadien plaats op verschillende locaties in Limburg in samenwerking met de lokale politie.

Als je de korte, tweedelige opleiding hebt gevolgd, krijg je van de burgemeester de machtiging en de verantwoordelijkheid om als gemachtigd opzichter op te treden.

Je krijgt van het provinciebestuur ook een volledige uitrusting cadeau. Zo kan je meteen aan de slag. De opleiding én de uitrusting zijn volledig gratis.

Inschrijven

Inschrijven kan zolang er plaatsen beschikbaar zijn voor de theoretische opleiding van je keuze! Surf snel naar www.limburg.be/gemachtigdopzichter voor meer info én het inschrijfformulier.

Vragen? Neem contact op met de afdeling Mobiliteit van de provincie Limburg, via mobiliteit@limburg.be of tel. 011 23 83 40.