Truineer Nieuws melden?

Rotary laat 200 spaarvarkens los in de stad

200 blauwe spaarvarkens vonden intussen via Rotary hun  weg naar handelszaken die zullen meehelpen om centjes te verzamelen voor sociale projecten uit onze stad en regio. 

 

Rotary Sint-Truiden zet zich al jaren in voor talrijke goede doelen in Sint-Truiden en Haspengouw.  Door de inzet van de leden en het bestuur weet de club elk jaar budgetten bij elkaar te halen om  lokale goede doelen en sociale initiatieven in onze streek te ondersteunen.  

Zo investeerde de club onder andere tijdens de corona-periode in laptops voor Truiense  basisscholen, ondersteunde het diverse projecten van Wiric, van het Sint-Trudo Ziekenhuis en  helpt de club bij de werking van Sint-Vincentius… 

Met de Rotary-lijfspreuk ‘Service above Self’ indachtig, streven de leden van de club ernaar om  iets van zichzelf te geven en dienstbaar te zijn aan de samenleving. Dit vertaalt zich concreet in  het organiseren van onder andere lokale sociale fundraising projecten. 

Meer dan 200 spaarvarkens bij handelszaken 

Op Driekoningen, 6 januari 2024, trokken de leden van de Rotary Club Sint-Truiden de Sint Truidense binnenstad in met blauwe spaarvarkentjes. Door deze spaarvarkens te plaatsen in  verschillende winkels kunnen zowel klanten als winkeliers hun kleine wisselgeld doneren en zo  ook bijdragen aan sociale projecten in de stad en regio. 

De bekende Rotary-varkentjes werden enthousiast ontvangen door de Truiense winkeliers, waar  meer dan 200 varkentjes een tijdelijke thuis vonden. Over enkele maanden zullen de leden van  Rotary de spaarvarkentjes ophalen, hopelijk gevuld met een zwaarder gewicht aan bijdragen, om  zo een boost te geven aan de ondersteunde goede doelen. 

Kleine bijdrage, groot verschil 

“We zijn bijzonder blij met de positieve reacties en de steun van de handelaars. Overal waar we  een varkentje aanboden werden we warm onthaald en werd spontaan toegezegd. Om het met de  woorden van een deelnemende handelaar te zeggen die op het einde het gewicht van zijn  varkentje zal verdubbelen: elke kleine bijdrage kan een groot verschil maken in onze stad.” Zo  besluiten bestuurslid-initiatiefnemer Gunter Herbots en voorzitter Olivier de Mol” 

Natuurlijk houden we je verder op de hoogte van de resultaten van onze spaarvarken-actie. Wil je  ook een spaarvarken voor je zaak? Stuur dan een berichtje via rotarysinttruiden@gmail.com