Truineer Nieuws melden?

Peter Deltour volgt Nina Kvikvinia als schepen op

Schepen Nina Kvikvinia, momenteel bevoegd voor Jeugdbeleid, Toerisme, Flankerend onderwijsbeleid, Kinderopvang en opvoedingswinkel, Leefmilieu en Natuur en Diversiteit en gelijke kansen, stopt eind deze maand met politiek. Ze kiest voor een carrière bij FOD Justitie.

 

“Het is een bijzonder moeilijke beslissing geweest omdat het aanvoelt als het in de steek laten van mijn ‘strijdmakkers,’ mijn collega’s in het college en in de gemeenteraad. Maar zo nu en dan komt er een opportuniteit op je pad waar je onmogelijk neen tegen kan zeggen, ook al is de timing verre van ideaal. Ik kies hiermee voor mijn liefde voor het juridische en een betere werk-privé balans in functie van mijn gezin,” legt Kvikvinia uit.

 

Als opvolger schuift N-VA Sint-Truiden volmondig Peter Deltour naar voor. N-VA lijsttrekker en schepen Günther Dauw: “Peter is bijzonder gemotiveerd en staat met beide voeten tussen de mensen, we zijn er met zijn allen van overtuigd dat hij het geweldig gaat doen!”

 

Deltour is al vele jaren gepassioneerd bezig met het verenigingsleven en zet zich in voor meerdere goede doelen. In de recente jaren onder meer voor de Oekraïense vluchtelingen.

 

Peter zelf, momenteel N-VA fractieleider in de gemeenteraad, reageert enthousiast: “Ik ben dankbaar voor het vertrouwen en ga me voor de volle honderd procent smijten in die tien maanden tot de volgende legislatuur. Al is het vertrek van Nina een spijtige zaak voor onze partij en voor Sint-Truiden!”

 

Tot slot bedankt Nina nog alle collega’s zowel in het schepencollege als in de gemeenteraad: “Ik kan oprecht zeggen dat ze me bijzonder veel hebben bijgeleerd, elk op eigen manier en dat over de partijgrenzen heen!”