Truineer Nieuws melden?

Ook STVV start met beloftenploeg in nationale reeks

STVV gaat volgend seizoen naar analogie van veel andere ploegen in 1A en 1B een ploeg afvaardigen in één van de nationale reeksen.  Dat heeft voorzitter David Meekers intussen al meerdere keren aangegeven.

Eerst besloot STVV om in tegenstelling tot een aantal andere eersteklassers om met de U23 niet in te stromen in één van de nationale reeksen en werden spelers zoals een Delorge, Vanwesemael, Van Helden en Steuckers uitgeleend aan tweedeklassers in binnen- en buitenland om ervaring op te doen in het volwassen voetbal. Niet zonder succes, zoals we intussen weten. Maar komend seizoen kiest STVV dus voor een andere weg.  “Omdat er voor onze jongens door het succes van die nieuwe formule anders een te grote kloof dreigt te ontstaan met het A-niveau. STVV heeft nog heel wat talent bij de U23 en die jongens moeten kunnen spelen op een serieus niveau, met de juiste intensiteit. Vandaar dus dat we kiezen voor de instroom van onze U23 in één van de lagere reeksen”, aldus Meekers.