Truineer Nieuws melden?

Matt Lendfers voor eerst in de A-kern

Net als flankspeler Adam Nhaili zat ook keeper en jeugdproduct Matt Lendfers (in maart 18) in de selectie voor de match tegen Union. Voorlopig is hij nog derde in de pikorde. Maar hij is op komst.

© STVV

Matt Lendfers, 18 en 1,90m)  geldt als een groot talent en heeft ook al een resem nationale selecties in verschillende leeftijdscategorieën op zak. Hij werd geboren in Tongeren en genoot tussen 2014 en 2020 zijn jeugdopleiding bij Racing Genk. Daarna kwam hij bij STVV. Hij overtuigde de club heel snel en tekende er in april 2022 zijn eerste profcontract. Momenteel is hij  opgenomen in de A-kern. Sportief directeur André Pinto en de staf zijn vol lof over hem en zijn maar wat blij dat de club deze gast hebben kunnen vastleggen.

De media en ook onze watcher volgen zijn carrière al langer. Zij zijn onder de indruk van wat deze jonge doelman al liet zien. Volgens onze watcher is het lang geleden dat de club zo’n doelman kon klaarstomen voor het grotere werk. “Vraag is niet of hij er zal komen, enkel wanneer dat zal zijn”, zegt Philip Kevers. “Het is iemand die met zijn gestalte en houding indruk maakt, die sterk is op de lijn en in de lucht, goed anticipeert, en kan voetballen. Natuurlijk heeft hij ook nog werk. Maar dat geldt ook voor pakweg Suzuki. Het is nu aan hem om de focus te houden en zich via hard werken nog te verbeteren. Maar volgens mij is hij uit het goede hout gesneden. Dat heeft ook Fink intussen al lang gezien. Hij komt er wel.”