Truineer Nieuws melden?

Het Nieuw Sint-Truidens Toneel blaast 20 kaarsjes uit met klucht in het dialect.

Het NST bestaat 20 jaar. In februari brengen ze hun nieuwe productie ‘gekkenhuis in het ziekenhuis’.

In 2004, 20 jaar geleden dus, stonden er plots heel wat deuren in voortuinen te St Truiden met daarop enkel geschilderd ‘de deur staat open’.  Na enkele dagen kwam de onthulling dat het ging om een promo stunt van het toen startende Nieuw St Truidens Toneel.  In februari brengen ze hun nieuwste productie, dit keer met de titel ‘Gekkenhuis in het ziekenhuis’

 

Het Nieuw Sint-Truidens Toneel werd snel een begrip in de Trudo stad met jaarlijks ruim 1400 toeschouwers. ‘En die komen echt van overal’ aldus stichtend lid Jurgen Reniers. “We hebben het geluk een grote zaal ter beschikking te hebben op Nieuw St Truiden waar we het publiek gezellig ontvangen aan tafeltjes.  Na de voorstelling krijgen ze met hun inkomkaart van 9 euro nog een vrije consumptie aangeboden om gezellig met de cast en onder elkaar te kunnen nakeuvelen” aldus Reniers. “Ooit hadden we zelfs Gert Verhulst in ons publiek aanwezig” herinnert Jurgen zich.

Voor hun 20ste productie koos de groep voor de dolle klucht “Gekkenhuis in het ziekenhuis”. Tickets kosten 9 euro en zijn nog beschikbaar voor de vrijdagen 2,9 en 16 februari, telkens om 20u in zaal De Kajaan, Grevensmolenweg 34 te Nieuw St Truiden.   Het zijn geen voorbehouden plaatsen en de zaal is open vanaf 19u00.  Tickets kunnen besteld via www.nsttoneel.be of door te bellen op woensdagen tussen 19u en 21u op het nummer:  0486/607350

Wedstijd:

We mogen 4 x 2 vrijkaarten weggeven voor de première op vrijdag 2 februari.  Om kans te maken volstaat het om op de wedstrijdknop te drukken op hun site www.nsttoneel.be en daar je gegevens achter te laten.