Truineer Nieuws melden?

Debby Termonia komt met boek en expo met als titel ‘World Record Fakers?’

Op 19 februari verschijnt het fotoboek ‘World Record Fakers?’ van fotografe Debby Termonia. Het boek bevat portretten van mensen die een opzienbarend wereldrecord op hun naam hebben staan. Of niet? Want het is niet omdat er een foto van bestaat….  De bijhorende tentoonstelling start op 10 februari 2024 in de galerie van CC De Bogaard in Sint-Truiden.

Voor de reeks ‘World Record Fakers?’ ging portretfotografe Debby Termonia op zoek naar 12 tot de verbeelding sprekende wereldrecords. Telkens opnieuw maakte ze een statig portret van de persoon die het wonderbaarlijke feit op zijn/haar palmares heeft staan. Of niet? Want het is niet omdat er een foto van bestaat dat het ook waar is…Toch?

Laat je met deze fotoreeks onderdompelen in de wondere wereld van de ‘World Record Fakers’, mensen die dankzij een goed gemaakte foto in de huid van iemand anders kruipen en voor even meesurfen op de heldendaden van anderen.

Het Boek verschijnt op 19 februari 2024. De foto’s zullen tentoongesteld worden vanaf 10 februari 2024 tot 30 maart 2024 in de galerie van CC De bogaard in Sint-Truiden, Capucienessenstraat 8, 3800 Sint-Truiden.

WIE IS DEBBY TERMONIA?

Debby Termonia studeerde af als ‘Meester in de Fotografie’ in 1998. In opdracht van tijdschriften (Knack, Le Vif/L’Express, Trends…), kranten (De Tijd, L’Echo, De Morgen,…) en uitgeverijen (Lannoo, Borgerhoff en Lamberigts…) reist ze al jarenlang door binnen- en buitenland om portret- en reportagefoto’s te maken. Termonia is gekend om haar hyperrealistische portretstijl met een uitzonderlijke aandacht voor detail. Heel wat artiesten, kunstenaars, wetenschappers én politici poseerden al voor haar lens. Zelfs de mythische filmregisseur David Lynch (Twin Peaks, The Elephant Man…) en Britse modeontwerper Paul Smith lieten zich door haar fotograferen.

 

 

Meer info via:

https://www.worldrecordfakers.com/

en via:

https://www.debbytermonia.com/