Truineer Nieuws melden?

In De Zwaan wordt luxe vakantiewoning voor verhuur

David Bormans van restaurant In De Zwaan geeft vanaf eind maart een nieuwe invulling aan het bekende geklasseerde gebouw “Herberg De Zwaan” in Klein-Gelmen Sint-Truiden en verbouwt vanaf maart de huidige eetzaak tot luxueuze vakantiewoning en feestlocatie voor verhuur. Zo krijgt dit historisch pand terug de invulling van 300 jaar geleden waar reizigers onderdak vonden voor een goede nachtrust en ontspanning. Zelf blijft David met veel plezier achter de kookpotten staan voor de huurders van de vakantiewoning en de feesten In De Zwaan.

© FB profiel David Bormans

Haspengouw als toeristische trekpleister
“10 jaar geleden startte ik als kok in het grillrestaurant In De Zwaan en kreeg ik nadien de mogelijkheid om dit mooie erfgoedpand te verwerven. We zijn blijven investeren in dit gebouw met respect voor de erfgoedwaarde die dateert uit 1656. Nu kiezen we resoluut om het restaurant om te bouwen naar een volledig uitgerust vakantiehuis voor groepen. Haspengouw is al sinds jaar en dag een aantrekkingspool voor toeristen die ook wat langer in de regio willen verblijven en voor meerdere dagen een overnachting boeken. Door de week zijn het vooral bedrijven die als teambuilding deze groepswoning zullen huren en in het weekend mikken we op families en vriendengroepen. De aanpalende feestzaal ‘De Gastentafel’ is dan ook erg interessant om met grote groepen samen te zitten”, legt David Bormans uit.

Van herberg tot moderne vakantiewoning
“In de toekomstige vakantiewoning ‘Herberg In De Zwaan’, met slaapplaats voor 14 personen en 2 babybedjes, investeren we, met respect voor het erfgoed, in de nodige luxe- en ontspanningsmogelijkheden. Een gezellige bar, dartsbord, pooltafel en professionele keuken zullen aanwezig zijn en zowel in de zomer als in de winter zal de jacuzzi klaar staan voor extra verwennerij van de gasten. Bijkomende troef is de feestlocatie “De Gastentafel” die we mee zullen inrichten en ook apart kan gehuurd worden als vergaderzaal of kleine eventlocatie voor familiefeesten, communies of bedrijfsevents”, vertelt David trots.

De eerste 15 reservaties in onze vakantiewoning worden extra verwend met een gratis zondag brunch t.w.v. 550 euro! Enkel geldig voor boekingen via onze eigen website.

De passie voor het koken
“Zelf ga ik niet met de vingers blijven draaien. Koken is en blijft mijn passie en ik blijf daarom als chef instaan voor de privéfeesten die geboekt worden In De Zwaan. Huurders van de vakantiewoning die niet zelf willen koken, kunnen uiteraard beroep doen op mijn kookkunsten van het ontbijt tot aan het diner. Het voordeel is dat de druk om elke dag het restaurant open te houden, plaats maakt voor een agenda waar ik zelf iets meer controle over zal hebben. Ma Cuisine Culinair, de naam van mijn traiteurzaak vat het goed samen: terug naar de essentie: met plezier lekker koken en de vreugde ervaren om anderen te laten genieten van mijn lekkere gerechtjes”, besluit David.

Restaurant In De Zwaan blijft nog open tot en met 3 maart, tot de laatste zwanenzang zal David het lekkerste vlees blijven grillen. De vakantiewoning ‘Herberg De Zwaan’ of een event in de feestzaal ‘De Gastentafel’ kan vanaf nu al geboekt worden via de site www.indezwaan.com