Truineer Nieuws melden?

ARS brengt gevonden dodaar naar Natuurhulpcentrum

Een dodaar die verkeerdelijk op de weg landde in Wijgmaal werd door ARS naar het Natuurhulpcentrum gebracht. Iets wat niet vaak voorkomt, maar toch. Intussen zit het ‘lieve’ diertje weer in de natuur.

Er kwam uit Wijgmaal, bij Leuven, een telefoontje binnen voor een gevonden dodaar op de weg. Deze kleine fuutachtigen kunnen amper stappen doordat ze familie zijn van de ‘duikers’ en hun poten achteraan het lichaam staan. Een foute landing was dus de vermoedelijke oorzaak..
Snel brachten de hulpverleners hem richting Natuurhulpcentrum voor een check-up. Na een kleine zwemtest kreeg hij opnieuw zijn zwembrevet voor de komende tijd.. De dodaar mocht ook weer met meteen met ARS mee.  Zijn verenkleed was nog mooi waterdicht en aan pit ontbrak deze kleine rakker ook niet.
Hij werd dus ook meteen op een geschikte locatie weer vrijgelaten.

 

Kan een afbeelding zijn van schildpad

Foto’s ARS