Truineer Nieuws melden?

100 jaar STVV

Een prijzenkast. Neen, die heeft STVV nauwelijks. Maar er waren door de jaren heen wel uitstekende teams die voor een uitschieter zorgden.

Een prijzenkast. Neen, die heeft STVV nauwelijks. Maar het team hier op de foto blijft het beste team dat STVV ooit post jaren ’70 tussen de lijnen bracht. Voordien waren er natuurlijk de gouden jaren ’60 waarin STVV in ’65-’66 vice-kampioen werd. En in 1999 was er nog het team dat na winst in de Ligabeker Europa in mocht. De finales van de beker brengen we niet in rekening omdat hoogdagen uiteindelijk uitdraaiden op een desillusie. Bekijk de team en het filmpje waarin STVV de Ligabeker mag omhoog steken. Mooie momenten. 

1965-1966:vicekampioen

2009-2010: play-off 1: eindstand 4

1999: finale Ligabeker tegen Ekeren: 4-3 en Europees