Truineer Nieuws melden?

Yontec Après-ski lanceert eigen hymne: “DJ Maurice van de Snollebollekes heeft ons geholpen”

Volgende week donderdag 28 december gaat de 12de editie door van de Yontec Après-ski. Haspengouw en omstreken kijkt uit naar de Zillion-sound van hoofdact Frank Verstraeten. “De grote events pakken jaarlijks uit met een eigen hymne, wij surfen mee op die trend en lanceren vandaag (nvdr zaterdag jl) onze eigen hymne met hulp van DJ Maurice van de Snollebollekes en Erik Goossens”, aldus Davy Jonckers van Yontec, alias artiest ‘Den Deef’. “We lanceren vandaag zodat iedereen donderdag kan meezingen”, klinkt het enthousiast bij de organisatie.

Zoektocht naar technische profielen op unieke manier
Davy Jonckers, CEO van Yontec Industrial Services: “Bij Yontec zijn we altijd op zoek naar nieuwe en out of the box manieren om technisch talent aan te trekken en te inspireren. Door de hynme te ontwikkelen voor de Yontec Après Ski hebben we de uitgelezen kans om onze passie voor technologie te delen op een originele manier. En wie weet scoren we nog een hit (lacht).” ‘De Yontec Après-ski, naar huis gaan doen we ni’ is met hulp van professionals DJ Maurice (oa Snollebollekes, Immer Hansi) en Erik Goossens (BOXS) tot stand gekomen. “Uiteraard gaan we het live brengen op donderdag 28 december.”

Naast Frank Verstraeten programma met lokale helden en jonge DJ’s
Headliner van de avond is Frank Verstraeten alias DJ FOU. Hij verzorgt op de Grote Markt de Zillion-sound. Het programma van de avond belooft verder een muzikale reis te worden door verschillende hoogtepunten, beginnend met Expo Soundsystem, drie jonge DJ’s uit het Sint-Truidense jeugdhuis, van 16 uur tot 18 uur, gevolgd door een line-up met onder andere DJ Will, The Bobmeister, DJ Fou vs Dave Lambert om 19.30 uur, Frank Mellemans, Lassy FM en afsluitend DJ Ward om 23.30 uur. “Met DJ Ward sluiten we af: hij heeft ervaring met performen op de allergrootste events van Tomorrowland tot I Love the 90’s. Het feest begint om 16 uur en eindigt om stipt 00.30 uur, de toegang blijft gratis”, aldus Peter Onkelinx van de Après-ski.

22 lokale verenigingen staan te popelen
22 lokale verenigingen waarvan 13 nieuwe hebben zich aangemeld om deel te nemen aan dit bruisende festijn, ze vertegenwoordigen meer dan 5.000 leden uit Haspengouw. De verenigingen die deelnemen: KVV Zepperen-Brustem (stand 1), Vrouw en maatschappij (stand 2), Sint-Truidense Zwemclub (stand 3), de Sint-Truidense Hondenschool (stand 4), Chiro Wilduraantjes (stand 5), Sint-Truidense Reddingsclub (stand 6), Real Yappa (stand 7), Fortuna Sint-Truiden (stand 8), JCI Haspengouw (stand 9), Neptunus Divers (stand 10), Tafeltennisclub Sint-Truiden (stand 11), Dierenasiel Sint-Truiden (stand 12), VK Bautershoven (stand 13), CV De Binke (stand 14), Femina Habac (15), Velm Spiegelt (stand 16), Scouts Velm (stand 16), Velm VV (stand 16), Stam Velm (stand 17), Oudleiding Chirojongens RVM Sint-Marten (stand 18), Leopold Tennisclub (stand 19),  ALL4DOGS (stand 20).

“Dit evenement biedt niet alleen een gelegenheid om te ontspannen en te genieten van de feestdagen, maar ook om de verscheidenheid en dynamiek van de lokale verenigingen te ontdekken”, aldus Boris Lammens.

Hoe de organisatie omgaat met de Vlaamse wet rond herbruikbare bekers, andere praktische details en antwoorden op veelgestelde vragen zijn terug te vinden via de uitgebreide website www.apresskiparty.be.

De hymne is terug te vinden via Spotify / Apple Music & Youtube via deze link.