Truineer Nieuws melden?

Wie doet er wat aan?

De buurt klaagt al langer de gevaarlijke toestand op het kruispunt Geelstraat-Lenaertsstraat in Brustem aan. Ingrijpende maatregelen laten op zich wachten. Gisteren was het er weer prijs. Wie doet er wat aan?

Yannic Vanherck: “Ik kaart al jaren de super onveilige toestand aan op het kruispunt Geelstraat-Lenaertsstraat te Brustem. Ettelijke keren kaartte ik dit aan bij het stadsbestuur; steeds zonder gevolg. Op 14/12/2023 mocht ik van de stad Sint-Truiden vernemen dat zij markeringen op het wegdek gaan schilderen. Welke snelheidsduivel gaat zich daardoor laten  intimideren, vraag ik me af? Gisteren, 28/12/2023 omstreeks 16:45 uur, gebeurde hier alweer een ongeval. Hierbij stond één van de voertuigen op 2,5 meter van de voorgevel ! Dit is niet de eerste keer. Deze verkeerstoestand wordt hier al jaren genegeerd door het stadsbestuur. Moeten er doden vallen vooraleer ze er iets aan gaan doen?”.