Truineer Nieuws melden?

Truienaars assisteren bij het vinden van een Spaanse droomwoning

Bijna wekelijks kan je in kranten, magazines of op websites lezen dat Vlamingen vastgoed kopen in Spanje. ‘Een woning in Spanje is een goede investering voor lichaam en geest’, zo luidt steevast de toon van deze artikels. Maar voordat je eigenaar wordt van een appartement met uitzicht op de Middellandse Zee of een finca met een plek onder een palmboom, is er een lange weg te gaan. Begeleiding speelt daarin een cruciale rol. Truienaars Steve Swysen en Davy Albert vertrokken drie jaar geleden naar de regio rond Torrevieja en startten daar een vastgoedkantoor. “Vanaf €225.000 voor nieuwbouw en €100.000 voor herverkoop kun je bij ons in vertrouwen een aankoop doen.”

 

“Een woning onder de Spaanse zon kopen, kan bij ons volledig transparant”

“Ten eerste wil ik benadrukken dat ons kantoor, DS Real Estate, voldoet aan alle eisen voor het makelaarschap. We zijn officiële makelaars, hebben een kantoor, beschikken over de nodige vergunningen en wettelijke verzekeringen. We leveren geen half werk. Van een online videogesprek tot het bezichtigen van panden en de afhandeling van alle papierwerk, we bouwen een band op met onze klanten”, vertelt Davy Albert.

 

“Als koppel gingen we al jaren op vakantie in Spanje, en het idee ontstond dat we er wilden wonen en werken”, voegt Steve Swysen toe. “Oorspronkelijk was het plan om een Bed & Breakfast te openen, maar toen we voor een Franse makelaar werkten, begrepen we al snel dat we zelf panden wilden aanbieden. Sindsdien is het snel gegaan, want inmiddels werken we met vier mensen in ons bedrijfie DS Real Estate. Laat me duidelijk zijn: we willen niet de grootste zijn, maar wel één van de beste. Kwantiteit interesseert ons niet, transparantie en kwaliteit wel.”

Costa Blanca leeft elke dag

Swysen stond 16 jaar in het Technicum als leraar technische vakken, Albert werkte 10 jaar als fashionverantwoordelijke bij Juwelier Willems. Maar ze betreuren hun verhuis niet.

“Vergis je niet, we moeten hier hard werken, want de concurrentie is moordend. Maar als je opstaat met de zon en ’s avonds op een terras kunt dineren, krijg je een boost aan energie. Buiten het werk gaat het er ook iets relaxter aan toe. Voor ons is dit de ideale combinatie. We hebben specifiek voor deze regio rond Orihuela Costa aan de Costa Blanca gekozen omdat deze buurt enorm leeft.

“Zelfs als je willekeurig een pand ziet op het internet, mag je ons contacteren”

In de zomer zijn er natuurlijk veel toeristen en vanaf het najaar veel overwinteraars, maar hier wonen ook veel lokale mensen. Het is niet ver van de Middellandse Zee en binnen 20 minuten wandel je al in de bergen.”

Maar waarom zou een Haspengouwer bij DS Real Estate aankloppen voor begeleiding bij de aankoop van een woning? “We spreken dezelfde taal, en zoals wijlen Jef Cleeren ooit zei, ‘Vee zén e ras apoat’ (lacht). Nee, serieus, de taal is zeker een belangrijk gegeven. Van de notaris, die hier slechts een kleine rol heeft, tot de advocaat en de aanschaf van meubels, is het belangrijk dat je je goed kunt uitdrukken. We bieden een totaalpakket aan. Zo helpen we de klant zelfs bij het kiezen van tegels als dat gewenst is.”

Alles heeft zijn prijs

Rest de slotvraag: hoeveel kost een geluksplekje onder de zon? “Dat hangt natuurlijk af van ieders budget, maar vanaf €225.000 kun je al terecht in een nieuwbouw tweeslaapkamerappartement met twee badkamers. We zien dat Belgen en Nederlanders vooral interesse hebben in nieuwbouw, terwijl Engelsen vaak tevreden zijn met oudere woningen die voor een veel lagere prijs worden herverkocht. We willen de mensen vooral geen fabeltjes verkopen. Alles heeft zijn prijs, maar voor een plek onder de zon zijn er bij ons vele mogelijkheden. Zelfs als je willekeurig een pand ziet op het internet, mag je ons contacteren, want via samenwerking met andere kantoren kunnen wij de Haspengouwer van Alicante tot Murcia en Cartagena helpen met de aankoop van zijn Spaanse droomwoning.”