Truineer Nieuws melden?

Topsport- en bedrijfscoach Gerrit Kempeneers trekt met expo naar Europees Parlement

2023 is een grand-cru jaar voor Gerrit Kempe- neers. De ‘wereldburger’ van de Zepperenweg is al 25 jaar bedrijfscoach, cureerde twee keer zijn internationale tentoonstelling Hope and Optimism en sloeg bovendien zijn eerste hole-in-one (golf) in Egypte.

 

Een hole-in-one. Dan hoor je bij de groten (lacht). Zijn er golfspelers die jij coacht en adviseert?

“Ja, met de jaren is dat aantal ook gegroeid, zowel nationaal als internationaal. In andere sporten ben ik enorm blij met de toptransfer van Jérémy Doku naar Manchester City. In eigen land is Mario Stroeykens tijdens mijn begeleiding doorgebroken bij Anderlecht. Jonge mensen ondersteunen, advies geven en helpen geeft mij de grootste voldoening. Ook eenmalige contacten hebben een positieve en inspirerende invloed gehad in mijn leven: het fijne gesprek met Koning Filip, Roberto Martinez en de bijzondere ontmoeting met Nelson Mandela blijven me altijd bij. En ik heb ook veel kunnen reizen. Daar ben ik enorm dankbaar voor.”

 

“Jonge mensen ondersteunen, advies geven en helpen is mijn grootste voldoening”

Is die houding van ‘dankbaarheid’ de rode draad in jouw leven en in alles wat je onderneemt?

“Dagelijks heb ik het geluk om met verschillende generaties te werken. Die attitude hou ik aan in mijn praktijk. Mensen komen voor advies, hebben bepaalde klachten. In diepere gesprekken zoeken we naar de oorzaak en die zit niet altijd waar de symptomen zijn. Niet alles is te herstellen. Wat ik wel kan doen is de balans verbeteren. Zo vermindert de belasting, verbetert de motoriek en nemen klachten af of verdwijnen zelfs.”

 

“Ook medewerkers van topbedrijven moeten op Champions League niveau kunnen presteren”

 

Naast de privé-praktijk werk je ook voor de grootste Limburgse bedrijven. Hoe pak je dat aan?

“Een gezond lichaam en een gezonde geest verhogen de productiviteit, maar zeker het welzijn van de werknemers. Ik pas mijn unieke behandelingswijze al meer dan 25 jaar toe op locatie bij de bedrijven. Naast de behandeling geef ik individuele en ergonomische tips met een direct resultaat. Want ook medewerkers van topbedrijven moeten op Champions League niveau kunnen presteren (lacht).”

 

Je bent ook actief in de kunstwereld?

“Al in 1990 ben ik gestart met het kunstproject ‘Hope and Optimism’, een eerbetoon aan de voormalige Zuid-Afrikaanse president Nelson Mandela. Deze reizende tentoonstelling is internationaal uitstekend onthaald.”

 

“Jonge mensen ondersteunen, advies geven en helpen is mijn grootste voldoening”

Is die houding van ‘dankbaarheid’ de rode draad in jouw leven en in alles wat je onderneemt?

“Dagelijks heb ik het geluk om met verschillende generaties te werken. Die attitude hou ik aan in mijn praktijk. Mensen komen voor advies, hebben bepaalde klachten. In diepere gesprekken zoeken we naar de oorzaak en die zit niet altijd waar de symptomen zijn. Niet alles is te herstellen. Wat ik wel kan doen is de balans verbeteren. Zo vermindert de belasting, verbetert de motoriek en nemen klachten af of verdwijnen zelfs.”

Europarlementslid Hilde Vautmans nodigde je zelfs uit voor een tentoonstelling in het Europees Parlement vanaf 28 november? “Klopt. Het Europees Parlement is de volgende stop met een selectie uit de Hope and Optimism-collectie. 25 internationale kunstenaars gaan op hun manier in op het actuele thema ‘Water, the source of life’. Zij roepen op om meer bewust te worden van het belang van water als bron van leven. Het artistieke werd ook gekoppeld aan nieuwe technologie. Onze presenterende partner Aquabreg ontwikkelde bijvoorbeeld een waterzuiveringsinstallatie in een mobiele container. Die kan zelfs op afgelegen plaatsen drinkwater produceren uit zee, afval- of rivierwater.”

 

Wat zijn je wensen voor 2024?

Dat de boodschap van hoop en optimisme zich vertaalt in vrede, begrip en wederzijds respect tussen de mensen in onze mooie en geliefde stad Sint-Truiden en ver daarbuiten.”