Truineer Nieuws melden?

Sint-Truiden wuift laatste Minderbroeder uit

De laatste Minderbroeder, pater Frans Cuypers, die nog hielp als verpleger tijdens de coronpandemie (foto), verlaat onze stad. Afscheid zondag tijdens de hoogmis in de OLV-kerk.

© De Mindere

Pater Frans Cuypers, de laatste Minderbroeder binnen de pastorale eenheid Sint-Trudo, verlaat Sint-Truiden voor een belangrijke opdracht in Hasselt. We bewaren de beste herinnering aan pater Frans, de laatste gardiaan van het kloosyetr

Wie afscheid wil nemen kan terecht in de hoogmis van 10u30 in de hoofdkerk ST-centrum nu zondag. Een kaartje in een doos achteraan is welkom. Geen geschenk, maar een gift voor de actie Welzijnszorg is zijn wens.

 

Nog dit: Pater Frans had niet alleen een opleiding als priester, maar ook als verpleegkundige.

Archieffoto Jos Lacroix met pater Frans rechts.