Truineer Nieuws melden?

Simon, Britt en Handbal Sint-Truiden Dames 1

Geen verrassingen tijdens de kampioenenviering gisteren. Simon Mignolet is Sportman van het Jaar, Britt Herbots Sportvrouw van het Jaar -beiden voor het tweede jaar op rij- en Handbal Sint-Truiden Dames 1 Sportclub 2023

Vrijdagavond vond de jaarlijkse kampioenenviering van het lokaal bestuur Sint-Truiden plaats. In de Trudo Sporthal bedankte het lokaal bestuur en de sportraad van Sint-Truiden 345 kampioenen voor hun prestaties van het afgelopen jaar.

 “Sint-Truiden is de thuisstad van heel wat sportmensen en –clubs. Gisterenavond ontvingen verschillende atleten die zich wisten te onderscheiden een trofee voor hun sportverdiensten. Tegelijkertijd werden ook alle clubbesturen, vrijwilligers en sportbegeleiders bedankt voor hun onmisbare inzet”, vertelt de voorzitter van de Sportraad Karel Sweldens.

 Stadsambassadeurs
De bekendmaking van de sportlaureaten was natuurlijk het hoogtepunt van de avond. Britt Herbots werd voor het tweede jaar op rij Sportvrouw van het jaar. De volleybalster speelt bij het Italiaanse Il Bisonte Volley Firenze en is sterkhoudster bij de Belgische nationale ploeg. In de Nations League werd ze uitgeroepen tot Most Valuable Player en beste aanvalster.

De titel van Sportman van het jaar ging voor de vijfde keer naar Simon Mignolet. De doelman van Club Brugge werd voor de vierde keer verkozen tot Doelman van het jaar en won met de Gouden Schoen de meest prestigieuze individuele prijs in het Belgische voetbal.

“We hebben fantastische sporttalenten in onze stad,” vertelt een fiere schepen van Sport Stijn Vanoirbeek. “Britt en Simon zijn enorm waardevolle stadsambassadeurs die Sint-Truiden op de internationale sportkaart zetten. Met hun nationale en internationale uitstraling zijn ze bovendien voorbeelden voor alle (toekomstige) sporters.”

 

Speciale trofeeën 2022-2023
Andere trofeeën waren die van Beloftevolle Jongere (Guinevere Cruyts, KTACT), Sportclub (TKM Death Row), Sportploeg (Dames Beloften Handbal Sint-Truiden), Sportverdienste Algemeen (Tony Stippelmans, PaxX Global Cycling) en de G-Sporttrofee (Robby Swerten).

De uitreiking van Sportverdienste Club werd een speciaal moment. De trofee ging naar Ulrich Francis die in december 2022 overleed na een tragisch ongeval op skivakantie. Ulrich was als voorzitter een rots in de branding voor zijn geliefde club Femina Habac. Ook de onlangs overleden Lon Polleunis werd tijdens de plechtigheid herdacht. Samen met zijn zoon Stefan werd een eerbetoon gebracht aan de legendarische voetballer van STVV.