Truineer Nieuws melden?

Shop&The City dompelt stadscentrum onder in Truiense Nostalgie

Ons magazine ‘den Truineer’ ligt in de bus. Daarin kan je lezen dat ‘Truiense Nostalgie’, die vandaag start, dit jaar echt uniek wordt.

 

De kerstperiode is sinds jaar en dag één van de hoogtepunten in Sint-Truiden. Toch wordt dit eindejaar écht uniek. Of wat dacht je van een schaatsbaan in een kerk? Ongezien en dus ook meteen een primeur in ons land. En er is nog meer: een kerstbomendoolhof op de Groenmarkt, terug kerstkraampjes op de Grote Markt en ook ‘De Warmste Tafel’ maakt zijn comeback. De straten worden dit jaar gesierd door prachtige beren vol lichtjes. Vanaf vrijdag 8 december haalt middenstandsvereniging Shop & The City alles uit de kast voor een nostalgische kerstbeleving in het stadscentrum.

Schaatspret in de Minderbroederskerk

Lichtshows, kerstmuziek en schaatsen op een unieke locatie. Wie Sint-Truiden bezoekt tijdens de eindejaarsperiode, kan de schaatsen aanbinden op de piste van de Minderbroederskerk. Uniek in België en een onvergetelijke kerstuitstap met het hele gezin. In samenwerking met museum ‘De Mindere’ loopt er in dezelfde kerk ook een tentoonstelling. Op de Grote Markt staat er opnieuw een prachtig verlichte kerstboom en aan de bar van de ‘duurzame kerstboom’ kan je even uitblazen met een hapje en een drankje.

 • Minderbroederskerk, Minderbroedersplein 5
 • Van 8 dec 2023 t.e.m. 7 jan 2024
 • €5 met eigen schaatsen, €7 inclusief huur schaatsen

Verdwalen in het kerstbomendoolhof

Op de Groenmarkt wacht jong en oud een originele kerstactiviteit. Meer dan vierhonderd schitterende kerstbomen vormen er samen een kerstdoolhof. Het licht en verschillende geuren prikkelen de zintuigen van al wie een uitweg zoekt. Vind jij de weg uit dit grote kerstbomendoolhof? Demonstreer jouw navigatiekunsten of verdwaal in de kerstsfeer op de Groenmarkt.

 • Groenmarkt, Sint-Truiden
 • Van 8 dec 2023 t.e.m. 5 jan 2024
 • Gratis

Smullen aan De Warmste Tafel

Samen met familie, vrienden of collega’s dineren voor het goede doel? Fans van stevige winterkost kunnen hun hartje ophalen: ‘De Warmste Tafel’ is terug van weggeweest. Dit jaar serveren 15 Truiense horecazaken overheerlijke winterse menu’s. Per menu gaat er vijf euro naar het goede doel. Vind alle deelnemende horecazaken via www.shopandthecity.be en reserveer jouw Warmste Tafel via Tablebooker.

 • Bij deelnemende horecazaken
 • Van 8 dec 2023 t.e.m. 7 jan 2024
 • Tussen €33-€39/menu (inclusief €5 t.v.v. het goede doel)

Opgaan in de kerstsfeer op de Grote Markt

Klein hongertje van al dat kerstshoppen? Proef van winterse Tartiflette met de lekkere aardappelen van boer Kim Biets, geniet van oesters met Champagne of warm op met een jenevertje. Waar je ook zin in hebt, loop zeker eens langs de kerstchalets op de Grote Markt tussen 15 en 31 december. Of spreek af met vrienden of collega’s voor een kerst-afterwork in hartje Sint-Truiden.

 • Grote Markt, Sint-Truiden
 • Van 15-31 december 2023
 • Gratis

Kerstshoppen tijdens de koopzondagen

Shop till you drop bij onze lokale handelaars. Zet de jacht op de ideale kerstcadeaus verder tijdens de koopzondagen. Op zondag 10 en 17 december openen nagenoeg alle Truiense handelaars hun deuren voor jou. Ook op 3 en 24 december zijn er bepaalde winkels open met aangepaste openingsuren.

Het ideale kerstcadeau binnen handbereik

Het vinden van het ideale kerstcadeau is niet evident. Ontbreekt het jou aan inspiratie? Denk dan eens aan een Shop & The City cadeaucheque! Je kan ‘m spenderen bij meer dan 100 lokale handelaars. In winkels, boetieks, horecazaken en zelfs op de markt. Koop je cadeaucheque bij de dienst Toerisme op de Grote Markt of online via www.shopandthecity.be/cadeaucheque.