Truineer Nieuws melden?

Samen Voor Vrede:

Op woensdag 20 december 2023 is er een stille optocht voor vrede, open voor alle gemeenschappen van onze stad Sint-Truiden. 
In deze tijd van voortdurende wereldwijde conflicten en oorlogen roepen we op tot een moment van bezinning en solidariteit.
Laten we even samen stilstaan bij de gebeurtenissen en streven naar vrede, vriendschap en hoop voor een betere toekomst.
Dit in de mooiste periode van het jaar waar de meeste gemeenschappen elkaar veel vrede, verdraagzaamheid en alles toewensen wat ze zelf graag hebben. 
 
Wanneer ? 
Op woensdag 20 december 2023 organiseren we een stille optocht voor vrede, open voor alle gemeenschappen van onze stad Sint-Truiden.
We verzamelen om 17u45 aan de hallen aan de Veemarkt en wandelen om 18u00 gezamenlijk naar het Abdijplein via het park, de vesten, de Stapelstraat en de Grote Markt (ongeveer 2 km).
Tijdens deze stille optocht willen we samen stilstaan bij het belang van vrede en verdraagzaamheid. 

De optocht is volledig politiek neutraal; we vragen dus sereniteit en respect voor alle deelnemers.
Aan het eind van de tocht wachten er verrijkende bezinningsmomenten op het Abdijplein, vergezeld van betekenisvolle muzikale invulling door het koor Amabile van Bevingen. 

Wie wil kan ook rechtstreeks aansluiten rond 18u45 aan het Abdijplein om de apotheise mee te maken. 

Woensdag voormiddag zal er ook een 
 zeer grote vredesvlag aan de abdijtoren hangen, dit om de vrede over te stad te laten waaien tijdens de komende feestdagen.

De optocht zal zeker doorgaan ongeacht de weersomstandigheden. Bij slecht weer kan de apotheose
 ook verplaatst worden naar de hoofdkerk.

Wij doen een oproep aan iedereen, jong en oud, jouw aanwezigheid maakt het verschil. 
Laten we samen een krachtig signaal van eenheid en vrede uitdragen. Nodig vrienden, familie en buren uit om talrijk aanwezig te zijn en solidair de boodschap van vrede te verspreiden.
Een kaars in een glazen potje of lampjes mogen zeker meegenomen worden zolang het veilig is.
De lichtjes zullen een extra dimensie geven aan deze gebeurtenis. Daarna kunnen jullie de sfeer opsnuiven van Kerst in onze stad.
Samen bouwen we aan een stad van verbondenheid en vrede. Tot dan!
 
Met vriendelijke groeten, 
Pieter, Lode, Marie Rose en Peter