Truineer Nieuws melden?

Pop-upstore van brouwerij Wilderen in voormalige Marcellino’s

Ons magazine ‘den Truineer’ is vers van de pers. Daarin lees je alles over de pop-up store van de brouwerij Wilderen in de voormalige Marcellino’s.

Door werken aan de Zoutleeuwsesteenweg is Brouwerij & Distilleerderij Wilderen tijdelijk moeilijk bereikbaar. Met de eindejaarsfeesten voor de deur hebben eigenaars Mike en Roniek besloten een extra winkel te openen. Ideaal voor wie op zoek is naar een cadeau met een lokaal smaakje. De pop-up winkel blijft open tot eind december. Afspraak in de voormalige Marcellino’s op de Grote Steenweg tussen Sint-Truiden en Tienen. Na de Chaussée d’Amour de bekendste van Sint-Truiden”, lacht Mike.
Dankzij de Brouwerij krijgt Marcellino’s – later Prins & Prinses – tijdelijk een nieuw leven. Hoe kwamen jullie op het idee?

“De Mikelino’s, bedoel je?” grapt Roniek. “Dit is inderdaad een pand dat bij veel Truienaars, en ook bij mensen van buiten onze regio, een (jingle)belletje doet rinkelen. Nu de winkel aan onze Brouwerij moeilijker bereikbaar is door de wegenwerken, hebben we tijdens de eindejaarsperiode een alternatief uitgewerkt. We zijn trots en vooral verheugd om de mensen in dit prachtige pand te verwelkomen tot het einde van de feestmaand december”, vult Mike aan.

 

Wat mogen we verwachten van jullie tijdelijke geschenkenwinkel? “Uiteraard vind je er ons volledige gamma aan bieren en spirits, met daarnaast ook geschenkverpakkingen in samenwerking met andere lokale handelaars en producenten. De pop-upstore is zeker geen kroeg. Daarvoor kun je nog altijd terecht in ons brouwerijcafé in Wilderen. Toch valt er ook langs de Grote Steenweg heel wat lekkers te proeven. Binnenkort geven we er op zaterdag degustaties. Zo laten we graag onze nieuwe Cuvée

Clarisse op je smaakpapillen los. Geïnfuseerd met onze Omerta Rum. Een goddelijke combinatie, al zeg ik het zelf.”

 

Jullie hebben ook het afgelopen jaar weer verschillende prijzen in de wacht gesleept. Jullie blijven scoren.

“Klopt, intussen werden verschillende van onze bieren en dranken bekroond tijdens prestigieuze wedstrijden. Op de World Beer Awards van dit jaar viel ons team nog in de prijzen met de Cuvée Clarisse Wild Weasel Whisky Infused, nu officieel de beste Whisky Infused van België. Stiekem hopen we ook met onze Cuvée Clarisse Rum Infused prijzen in de wacht te slepen. Een geheim is er niet. We leggen de lat graag hoog op alle vlakken en dat loont blijkbaar.”

 

Is er verder nog leven in de brouwerij in de winterperiode? “Absoluut! In de winterperiode houden we traditiegetrouw op vrijdag- en zaterdagavond onze nocturne in de Brouwerij & Distilleerderij. Dat zijn speciale avondrondleidingen, waarbij de beleving centraal staat. Zo geniet je van een sfeervolle inkleding en tal van winterse geuren en smaken. Bij aanvang krijg je een borrel en na de nocturne word je verwend met een worstenbroodje en een consumptie. Zo kun je bijvoorbeeld proeven van onze heerlijke Wilderen Glühkriek. De oergezellige Wilderen chalet/almhut zal opnieuw open zijn gedurende de openingsuren van het Brouwerijcafé.”