Truineer Nieuws melden?

Kunstige Vitrine Tour is terug

Wandelen doorheen de stad en van kunst genieten. De Vitrine Tour is terug.

๐—ฉ๐—ถ๐˜๐—ฟ๐—ถ๐—ป๐—ฒ ๐—ง๐—ผ๐˜‚๐—ฟ ๐—ถ๐˜€ ๐˜๐—ฒ๐—ฟ๐˜‚๐—ด! Zes kunstenaars overspoelen de stad met hun creativiteit. Lege etalages worden omgedoopt tot expo ruimtes, gevuld met uiteenlopende kunstwerken. Vertrek vanuit de kunstgalerij en volg het wandelparcours in de stad.
๐—”๐—บ๐—ฏ๐—ฒ๐—ฟ ๐—–๐—ฟ๐—ผ๐—ผ๐—ป๐—ฒ๐—ป laat zich inspireren door verhalen en mythes die van generatie tot generatie worden doorverteld. Zij ziet dit als een boeiend ritueel dat ons doorheen de tijd verbindt. Met haar beelden probeert zij een soort abstractie weer te geven die zowel bekend als onbekend aanvoelt. Een gevoel van nostalgie met een gevaarlijk kantje. Zo wilt zij de toeschouwer laten nadenken over het feit dat een beeld niet altijd is wat het lijkt. Amber Croonen studeert momenteel Vrije Grafiek aan PXL-MAD.
๐—”๐˜…๐—ฒ๐—น๐—น๐—ฒ ๐—ฉ๐—  ๐—ฃ๐—ต๐—ถ๐—น๐˜๐—ท๐—ฒ๐—ป๐˜€ is een beeldende kunstenares. Ze behaalde een master fotografie aan het Luca School of Arts in Genk en deed afgelopen zomer mee aan de Zomerresidentie voor jonge artiesten in CC de Bogaard. Philtjensโ€™ werk focust zich vooral op antropologie, erfgoed, geschiedenis en vergankelijkheid. Ze is geรฏntrigeerd door de mens en zijn geheugen en het effect van tijd. Deze verkent ze graag in haar werk door te experimenteren met polaroids en prints. Voor dit project deed ze onder andere onderzoek in de abdijsite van Sint-Truiden.
In haar werk laat ๐—๐—ฒ๐˜ ๐—ก๐˜‚๐—ถ๐—ท zich leiden door maatschappelijke kwesties en collectieve herinneringen aan gebeurtenissen. De materialen en technieken die zij hierbij gebruikt zijn nooit toevallig gekozen. Van een deken die het onrecht bedekt, tot lege protestborden op een plein. De beeldfragmenten uit het nieuws vormen de basis voor haar borduurwerk waarin de gruwelijkheid en het verdriet van oorlog en geweld zichtbaar worden.
De schilderkunst van ๐—๐—ผ๐—ต๐—ฎ๐—ป ๐—–๐—น๐—ผ๐—ฒ๐˜€๐—ฒ๐—ป combineert op unieke wijze abstractie en het figuratieve tot een hybride vorm van artistieke expressie. Een centrale stelling in het werk is dat hij beelden creรซert waarin iets aanwezig lijkt te zijn, maar misschien ook weer niet. Dit leidt tot een gevoel van twijfel en mysterie, vergelijkbaar met de verwarring die men soms ervaart bij het wakker worden en niet weten of men nog droomt of wakker is. Door deze spanning te creรซren nodigt deze kunstenaar de kijker uit om hun eigen interpretatie te geven aan zijn werk en het mysterie verder te ontdekken.
๐— ๐—ฎ๐˜๐˜๐—ต๐—ถ๐—ฎ๐˜€ ๐—˜๐—ป๐—ด๐—ฒ๐—น๐—ฒ๐—ป creรซert zeer uiteenlopende sculpturale werken door te experimenteren. Daarbij laat hij zich inspireren door de gebruikte materialen zelf, zij hebben invloed op hoe het werk zich vormt. Dit ontvouwt zich tot een materialistische chaos met vaak een kleurrijk, gelaagd resultaat. Matthias Engelen studeert Vrije Kunst aan PXL-MAD en deed mee aan de Zomerresidentie 2023 in CC de Bogaard.
๐—ฆ๐˜๐—ฒ๐—ณ๐—ฎ๐—ป ๐—š๐—ผ๐—ฏ๐—ฒ๐—ฟ๐˜ heeft een eindeloze fascinatie voor de natuur. Zijn werk bestaat uit tekeningen en schilderijen van allerhande dieren en natuurtaferelen. Van levende wezens tot uitgestorven en mythische dieren, hij creรซert zijn eigen biodiversiteit. Stefan Gobert studeert schilderkunst aan de Academie Haspengouw Beeld.
๐—ถ๐—ป๐—ณ๐—ผ
โ€ขDoorlopend geopend op diverse locaties in het stadscentrum.
โ€ขOntdek de locaties op het grondplan viaย www.debogaard.be
โ€ขVrije toegang
โ€ขMet dank aan curatoren Academie Haspengouw Beeld o.l.v. Steven Vandervelpen, Etienne Jammaers en AGOST.
โ€ขOpeningsuren kunstgalerij:
-kerstvakantie ma-za: 10-16u
-reguliere openingsuren: ma-vrij: 12u-18u / woe & za: 10-16u
-Op zon- en feestdagen gesloten.
โ€ขVan 02/12/2023 tot 31/01/2024