Truineer Nieuws melden?

Escape room rond dementie

In het kader van hun samenwerking testte de directie van Asster de escape room rond dementie van ons ziekenhuis uit.

In kader van de nauwe samenwerking tussen het psychiatrisch ziekenhuis Asster en algemeen ziekenhuis Sint-Trudo, kwam de directie van Asster vandaag de escaperoom rond dementie testen in Sint-Trudo. Zij wisten zich er doorheen te slaan in een toptijd van maar iets meer dan 20 minuten. “Heel mooi in mekaar gestoken en een zeer leerrijke ervaring. Hier hebben we energie van gekregen!”, klonk het achteraf bij de directieleden.
Het geriatrisch support team van Sint-Trudo Ziekenhuis ontwikkelde de escaperoom rond dementie zelf. Daar kunnen sinds enkele maanden de medewerkers van Sint-Trudo aan den lijve ondervinden wat het is om te leven met dementie. Vandaag nam ook de directie van Asster de proef op de som.
In deze escaperoom die helemaal rond dementie draait ga je van de ene kamer na de andere. Daarbij krijg je heel wat moeilijkheden voorgeschoteld waar mensen met dementie dagelijks tegenaan lopen. Als je als team de opdracht weet uit te voeren binnen de 30 minuten, ben je “ontsnapt” uit de escaperoom. Het belangrijkste resultaat is dat je hiermee beter begrijpt hoe mensen met dementie handelen. De escaperoom helpt dan ook om je beter te kunnen inleven.
Ook Asster ontwikkelde een escaperoom, die de directie van Sint-Trudo op haar beurt zal uittesten in het kader van verdere kennisuitwisseling tussen de beide zorgpartners.