Truineer Nieuws melden?

Debuut voor Vanwesemael in Jupiler Pro League

Eerste basisplaats voor Robert-Jan Vanwesemael waardoor STVV met vijf spelers uit de eigen jeugd aan de aftrap kwam tegen RWDM. Wij stellen de verdediger even voor.

© Ozgür/STVV

Matte Smets, Jarne Steuckers, Mathias Delorge en Rein Van Helden hebben een basisplaats in de eerste ploeg. De 21-jarige Robert-Jan Vanwesemael (21) heeft nog een weg te gaan maar versierde in en tegen RWDM zijn eerste basisplaats en mocht zo van coach Fink ervaring opdoen voor de toekomst. Op 31 oktober 2023 maakte hiij nog zijn officiële debuut in het eerste elftal van STVV. In de bekerwedstrijd tegen Francs Borains viel de rechtsback na de eerste helft van de verlengingen in voor Rihito Yamamoto.

Vanwesemael zette zijn eerste voetbalstappen bij SK Meldert en belandde in de zomer van 2009 bij de jeugd van KRC Genk. Sinds 2017 maakt hij deel uit van het STVV-verhaal.