Truineer Nieuws melden?

De Zonnebloem op bezoek in Sint-Trudo Ziekenhuis

De GO! Basisschool de Zonnebloem uit Wilderen heeft een bezoek gebracht aan het Sint-Trudo Ziekenhuis.

Concreet waren het zestien jongeren van het eerste leerjaar. Zij werden op de afdeling pediatrie verwelkomd door twee ‘speljuffen’, dat zijn twee verpleegkundigen die een hele to do-lijst hebben: rondleidingen geven, kinderen eventueel voorbereiden op een ingreep, hen animeren, bezighouden in de speelhoek, enz. De leerlingen van juf Elke zetten echt grote ogen op toen ze in de onderzoekskamer terecht kwamen. Daar maakten ze kennis met Sam, een pop. Ze zagen hoe de speljuffen Sam een spuitje gaven, een infuus toedienden, met een spatel in zijn keeltje keken en het ‘krokodilletje’ gebruikten, de zuurstofmeter dus. Nadat de leerlingen dat alles nog zelf hadden uitgeprobeerd, mochten ze Sam te rusten leggen in zijn kamer. Als klap op de vuurpijl mochten ze zelfs wuiven naar Hania, een medeleerling van hun klas, die toevallig in één van de kamers in behandeling was wegens longontsteking. Op de spoedafdeling kregen ze natuurlijk ook de MUG te zien. De ambulance was er op dat ogenblik helaas niet. Die was de baan op om patiënten naar het ziekenhuis te brengen.