Truineer Nieuws melden?

65 jaar juwelier Yans

Met enige fierheid mogen we stellen dat we een traditionele zaak zijn die over de generaties heen reikt. Vandaag werk ik nog steeds samen met vakmensen waarop mijn vader destijds al een beroep deed. Onze jarenlange vertrouwensband met vaste leveranciers en goudsmeden garandeert een optimale professionele aanpak. Truineer ging op bezoek bij zaakvoerder Christian Yans en luisterde naar zijn monoloog.

Minder onderhevig aan trends

“In tegenstelling tot andere branches zijn wij bij Juwelier Yans iets minder modegevoelig, wat niet inhoudt dat we de nieuwe tendensen niet op de voet volgen. Al onze uitgelezen collecties zijn uitsluitend vervaardigd in volwaardig 18-karaats goud en minutieus gezet met enkel geselecteerde natuurlijke diamanten en kleurstenen. Aldus wordt de kostbaarheid en duurzaamheid, alsook het exclusieve karakter van uw sieraad, blijvend gewaarborgd.”

 

“Door de hedendaagse hoge goudprijs grijpen klanten er steeds vaker naar terug. Ze realiseren zich terecht dat ze een waardevol juweel aanschaffen dat zelfs door de volgende generatie wordt gewaardeerd en achteraf toch nog een mooie inruilwaarde genereert.”

 

Een ambachtelijk juweel is nooit 100% accuraat en juist daardoor uniek

 

Ambachtelijk EN artisanaal

“Het mooie van ons vak schuilt in het feit dat we als juwelier deel uitmaken van het vieren van belangrijke gebeurtenissen in een mensenleven. Klanten willen vaak die unieke momenten markeren en ‘vereeuwigen’ met een prachtig juweel. Of het nu gaat om geboorte, huwelijk, speciale verjaardagen…, telkens zullen we ons uiterste best doen om voor die gelegenheid een zo passend mogelijke creatie aan te bieden binnen hun voorkeur en budget.”

 

“In mijn 40-jarige carrière heb ik de traditionele juwelenwereld zien evolueren naar een sector met voornamelijk populaire merken. Daar waar vroeger bijna alles louter ambachtelijk werd vervaardigd, heeft deze aanpak plaatsgemaakt voor 3D-technologie, die met haar onuitputtelijke mogelijkheden zeer precieze en nauwgezette resultaten geeft. Beide methodes kunnen perfect naast elkaar bestaan, en daar maken we dan ook graag gretig gebruik van. Toch houden gelukkig heel wat mensen nog vast aan het ambachtelijke. Een dergelijk juweel is nooit 100% accuraat en is juist daardoor zo uniek.”