Truineer Nieuws melden?

Twintigste bijeenkomst voor Brustemnaren van ’46

Afgelopen zondag was het een blij weerzien voor 11 personen geboren in het jaar 1946. De locatie van de bijeenkomst was Droneport in Brustem.

“Dit was de tweede keer dat we hier samenkwamen.” zegt initiatiefnemer Jean-Louis Loix. “We proberen regelmatig op een andere plek af te spreken en koppelen er telkens een activiteit aan. Zo kregen we hier op Droneport een heel interessante rondleiding op de site. In juli hielden we bijvoorbeeld een zomerwandeling aan het kasteel van Brustem.”

“Op onze 50ste verjaardag zijn we voor het eerst samengekomen. Dat was in de parochiezaal van Brustem.” treedt Josette Moria bij, mede-initiatiefnemer. “Die bijeenkomsten waren nog een stuk dynamischer, lacht Jean-Louis. Er is toen veel gedanst en plezier gemaakt. Nu verloopt het allemaal wat rustiger, maar elke leeftijd heeft zijn charme, nietwaar? We genieten nu wel meer van lekker tafelen en het gezellig samenzijn. We zijn met 21 personen normaal gezien maar het lukt niet meer altijd om iedereen samen te krijgen. Ondertussen zijn er ook drie mensen van ons jaartal overleden. Daarom besloten we vanaf onze 60ste verjaardag jaarlijks af te spreken. Of we iets speciaals gepland hebben voor 2026? Er zijn wel al wat ideeën voor ons jubileumjaar maar we bekijken het liever van jaar tot jaar. Als het zover is, geven we zeker een seintje.” (lacht)