Truineer Nieuws melden?

Toch een laat feestje op Stayen

STVV-Francs Borains werd in de verlengingen 3-0. Het venijn zat dus andermaal in de staart. STVV door naar de volgende ronde en dus toch nog een mooi maar laat feestje in een kil Stayen.

© Kevin Vanhees

STVV startte bekerwedstrijd met een onuitgegeven elftal. In vergelijking met de vorige thuiswedstrijd – tegen RWDM – duiken er 9 nieuwe gezichten op in het basiselftal: Ogawa start voor het eerst, daarnaast beginnen ook Janssens, Fujita, Yamamoto, Dumont, Barnes, Kaya, Ananou en Coppens aan de wedstrijd. De eerste helft kunnen we bondig samenvatten. Een bedrijvig STVV kon wel wat dreigen, maar scoren lukte niet. We rusten met 0-0.

Weinig kanse in de tweede helft. . STVV reageert dadelijk. Eén van de schaarse kansen was helemaal Japans gekleurd.  Ito creëert de opening, de doelman pareert de poging van Okazaki met een weergaloze redding.

Verlengingen dus. En wat onze kanaries voorheen niet lukte, lukte nu wel: scoren. Drie goals op een rij.

• Steuckers opent meesterlijk voor Ogawa. De linksback vindt Zahiroleslam voor doel, die zijn rekening voor de Kanaries opent. 1-0, Stayen slaakt een zucht van verlichting.
  • Ito vindt met een listige voorzet Okazaki, die één van de makkelijkste goals uit zijn rijkgevulde carrière binnenknikt: 2-0.
  • In de laatste seconden dwingt Steuckers nog een penalty af. Ondanks aandringen van het publiek laat Jo Coppens de eer aan Jarne zelf ;), die de eindstand koelbloedig vastlegt.