Truineer Nieuws melden?

Spartak Sint-Truiden mikt op nationale niveau

Zaalvoetbal Spartak Sint-Truiden, opgericht in 2018, begon als een vriendengroep om het Armeense volk op een positieve manier te betrekken in de samenleving. Vandaag, een paar jaar verder, is Spartak een internationaal gezelschap, zijn er grote ambities en mikt de eerste provincialer op het  nationale niveau.

Vandaag brengt het bestuur van Spartak Sint-Truiden een 1ste ploeg tussen de lijnen, 25 man sterk, met verschillende nationaliteiten waaronder Belgen, Armenen, Bosniëers, Marokkanen. Huidige trainer is Brian Cenens ook gekend van Renolim Borgloon, ex 1ste klasse futsal.

Daarnaast is er ook nog een B ploeg die speelt in 3de provenciale,  met een 15-tal spelers en een eigen coach.

 

“Wij, club Spartak Sint-Truiden, willen graag het futsal terug brengen naar deze stad, zoals in de gloriejaren van ZVK Sint-Truiden”, vertelt

 

Vrijdagavond nog speelde Spartak voor de beker tegen 2de nationaler ZVC United Wellen A. Aan de tribune te zien leeft het zaalvoetbal alleszins weer in Sint-Truiden.

“We kwamen in de 2de helft op een 3-1 voorsprong, helaas maakte Wellen in de laatste minuut de gelijkmaker en dus moest alles beslist worden in de strafschoppen”, vertelt Koen Roeffaers. “Helaas verloren wij die reeks met 2-3. We hadden deze wedstrijd kunnen winnen, en misschien wel moeten winnen. Maar onze jongens hebben gestreden tot de laatste minuut, en gevochten voor de bal als leeuwen. Op naar de volgende match.”
De huidige stand in 1ste provinciale