Truineer Nieuws melden?

NIEUWE REISBLOG: “Bali is er écht eentje voor op de bucketlist”

De reislustige contentcreator Helena Vanleeuw, werkzaam als vliegende reporter voor reisbureau De Blauwe Vogel, deelt vol enthousiaste haar avonturen via Truineer.be. Volg
elke maand mee met één van haar nieuwe reisavonturen en ontdek de leukste bestemmingen en must-do’s. De reisblog is nieuw en zal maandelijks te volgen zijn op deze website in samenwerking met Reisbureau De Blauwe Vogel.

Bali: het eiland van de goden
“Reizen naar Bali, Indonesië stond al even op de bucketlist. Na mijn eerste dagen vol unieke ervaringen, was het meteen duidelijk waarom! Wat een bijzonder eiland.” Tijdens deze rondreis beleef je Bali echt tot in de kern, met een rijke cultuur en uiterst gastvrije mensen. “Een prachtig eiland waar we, samen met de groep, niet alleen herinneringen hebben gecreëerd, maar ook samen gekookt, prachtige tempels hebben bezocht en mochten proeven van de Indonesische keuken. Deze reis zal niet snel vergeten worden!”

Wist-je-dat: Bij alle hindoeïstische tempels is het verplicht om binnen in de tempel een ‘sarong’ (= een soort ‘wikkelrok’) te dragen, zodat de knieën bedekt zijn. Geen zorgen: deze worden altijd voorzien aan de ingang. Je kan er voor een klein prijsje ook zelf eentje kopen.

Gereisd & Goedgekeurd: “één hoogtepunt kiezen? Dat is onmogelijk!”
De unieke cultuur van Bali heeft Helena enorm gecharmeerd. “Ik ga hier zeker nog eens heen!” Bali, een Indonesisch pareltje dat je betovert met zijn adembenemende natuur en rijke cultuur. “Eén hoogtepunt kiezen is onmogelijk. Want de reis was van A tot Z geweldig om mee te maken.” Van het rijden in gekleurde vintage volkswagentjes door de prachtige rijstvelden tot het bezoeken van de imposante moedertempel (Pura Besakih), de grootste en meest bekende tempel op Bali. 

We bezochten ook een lokaal schooltje (dat overigens gesteund wordt door De Blauwe Vogel), waar je kennis maakt met de Balinese kinderen.

Helena’s tip: hou nog een beetje plek in je koffer en pak schrijfgerief in. Dit kan je namelijk doneren aan het schooltje, daar zijn ze erg blij mee! 

Tijdens deze reis is het geweldig om het ‘pure’ Bali te leren kennen, dat deden we onder andere door een bezoek aan een traditionele woning in Bali. De lokale Balinese gidsen leggen met veel energie alles uit over hun gewoontes en unieke cultuur. Bali is ook een absoluut schommelparadijs: “deze plekken zijn niet alleen fotowaardig, maar iedereen van onze groep voelde zich precies terug even kind, zo leuk!”

Daarnaast staat Bali wereldwijd bekend als yoga en wellness hotspot, dit komt door zijn sterke spirituele cultuur en Hindoe achtergrond. Een yogasessie in ons gezellige hotel in Bangli kon dus zeker niet ontbreken. 

Reis zelf ook mee!
Wil je zelf ook deze bijzondere reis meemaken? Ontdek alle info & prijzen op de website van De Blauwe Vogel. Ook de reismicrobe te pakken? Helena pakt elke maand haar koffers om jullie mee op pad te nemen en een unieke blik te geven achter de schermen. Reis mee met met de volgende trip naar het magische IJsland! Volg alle verhalen en posts van De Blauwe Vogel op Facebook en Instagram