Truineer Nieuws melden?

Peter de Twide en Anja de Ieste, Alaaf!

En de nieuwe carnavalsprins en -prinses van Sint-Truiden zijn: Peter de Tweede en Anja de Eerste! Levina I is de nieuwe jeugdprinses. Dat werd bekendgemaakt op zaterdag 11 november 2023: den Elfde van de Elfde, ofwel het begin van het nieuwe carnavalsseizoen.

11 november is het traditionele starschot van een wervelende reeks van bonte evenementen en kleurrijke activiteiten die toewerken naar Internationale Verloren Maandag op 12 februari 2024.

“De Raad van Elf en de vele carnavalsverenigingen hebben er weer een fantastisch carnavalsjaar opzitten. Het was ongelooflijk hoe ze het hebben aangepakt! Elk jaar opnieuw bruist onze stad door het hele carnavalsgebeuren”, vertelt schepen van Carnaval Hilde Vautmans.

“Vandaag werd het 54ste carnavalsseizoen op gang getrapt met het traditionele ontsteken van de elf Latsjanen. We kijken al uit naar Verloare Moondag in februari wanneer de mooiste carnavalsstoet voor de 77ste keer door de prachtig versierde straten van Sint-Truiden zal rijden. Op geen enkele andere dag in het jaar ontvangen we meer dan 20.000 bezoekers. Iedereen komt feesten en genieten van de sfeer, want carnaval zit in ons Truiens DNA en dat voel je”, gaat schepen Hilde Vautmans verder.

“De Raad van Elf heeft heel wat nieuwigheden in petto voor het 54ste carnavalsseizoen”, vertelt schepen van Carnaval Hilde Vautmans nog. “Zo lanceren ze een app van Carnaval Sint-Truiden en in januari organiseren ze voor de allereerste keer een vrouwencarnavalszitting. De Raad heeft opnieuw een goed gevuld programma klaar staan voor onze carnavalsstad.”

“De start van dit carnavalsseizoen brengt eveneens een nieuwe wind binnen de Koninklijke Orde van de Commeduur, want na zes seizoenen als Opper geeft Jo Sneyers de staf door aan Ronny Koppen,” gaat Hilde Vautmans verder. “Jo loodste zijn Raad van Elf doorheen moeilijke coronajaren en met echt creatieve en originele ideeën zorgde hij ervoor dat de carnavalsbeleving in onze stad bleef. Jo was een echte (t)Opper. Nu hij een stapje terug zet, willen we Jo oprecht bedanken voor zijn jarenlange inzet en we wensen Ronny heel veel succes met zijn nieuwe mooie taak als Opper. We zijn klaar voor een geweldig carnavalsseizoen, het wordt een editie om nooit te vergeten!”, aldus een trotse schepen van Carnaval Hilde Vautmans.