Truineer Nieuws melden?

Nu volledige vliegopleiding in Brustem

Vanaf februari kan je dankzij de introductie van theorielessen een volledige vliegopleiding volgen in Brustem.

© Airunit

Yarne Deklver: “Eerder dit jaar breidde vliegschool Airunit haar vloot uit met de Tecnam P-Mentor. Een toestel waarvan de CO2-uitstoot bijna vier keer lager ligt in vergelijking met andere vliegtuigen. Na deze primeur binnen België ligt de focus op een andere nieuwigheid. Vanaf 02 februari 2024 zal er elke vrijdagavond, tussen 18u00 en 21u00, een nieuw hoofdstuk aangesneden worden in één van de vereiste vakken die vereist zijn voor het behalen van een PPL(A) brevet. De theorielessen zullen doorgaan in Droneport en worden onderwezen door lokale instructeurs die actief zijn binnen de piloten gemeenschap in Sint-Truiden.”

“Door de introductie van de theorielessen, die eerder gebeurde via subcontracting, kan een gehele opleiding tot Privé piloot gevolgd worden op de voormalige luchtmachtbasis van Brustem. Alle accommodatie is voorhanden. Zo is er een verharde landingsbaan van 1199 meter lang en 50 m breed; de luchthaven is doorheen de week en in het weekend geopend voor dagvluchten. Bijkomend is er veel airspace met weinig restricties wat uitermate geschikt is voor oefenvluchten.”

Wens je graag meer informatie omtrent de opleiding? Contacteer ons via jantje.roosen@skynet.be of via 0495/21.05.28.
Inschrijven voor de theoretische opleiding kan tot 15 november.

Doe indrukken op via een filmpje: https://fb.watch/o6lX8qfTRW/

 

Kan een afbeelding zijn van , met de tekst OPLEIDING THEORIE PPL(A Nederlandstalige theorie opleiding PPL-niveau van 9 vakken gegeven door lokale instructeurs. -Algemene kennis luchtvaartuig -Vlucht prestaties en planning -Vluchtbeginselen -Meteorologie -Navigatie Luchtvaartreglementering -Operationele procedures -Communicatie -Menselijke prestaties en beperkingen ELKE vrijdag vanaf 02 februari 18u00- -21u00 VLIEGVELD BRUSTEM LICHTENBERGLAAN 1090 3800 SINT TRUIDEN INSCHRIJVEN VIA: JANTJE.ROOSEN@SKYNET.BE