Truineer Nieuws melden?

Knap werk van politie Getevallei

Gisterenavond intercepteerde agenten van de politiezone Getevallei op de Sint-Truidensesteenweg in Linter een auto. Niet zonder resultaat.

Agenten van de PZ Getevallei merkten maandag 13 november omstreeks 22u40 tijdens hun patrouille op de Sint-Truidensesteenweg in Linter een voertuig op dat bijna een aanrijding veroorzaakte door van zijn rijstrook af te wijken. De agenten besloten het voertuig te volgen. Tijdens hun achtervolging week het voertuig nog verschillende keren van zijn rijstrook af en overschreed het hierbij de doorlopende witte lijn.

Tijdens de controle van het voertuig merkten de agenten op dat er zich drie personen in het voertuig bevonden. Tijdens de fouille van één van de passagiers werd een pak sigaretten aangetroffen met als inhoud drie pacsons met een witte substantie. Tevens troffen de agenten 190 euro aan in kleine coupures. Aangezien de 29-jarige man reeds gekend is voor handel in verdovende middelen, werd hij gearresteerd. Voor de bestuurder van het voertuig werden volgende verkeersinbreuken weerhouden: sturen onder invloed van drugs, alcohol in het verkeer en sturen tijdens de onmiddellijke intrekking van het rijbewijs.

Tijdens de huiszoeking in Tienen bij de 29-jarige verdachte troffen de agenten een grote hoeveelheid cocaïne, enkele grammen ketamine en 1155 euro cash geld aan.

Het parket van Leuven besloot de onderzoeksrechter te vorderen voor inbreuken op de drugwetgeving, namelijk verkoop en aflevering van cocaïne en ketamine. De onderzoeksrechter heeft besloten om de verdachte aan te houden. De raadkamer heeft de aanhouding van de man bevestigd. De recherche van PZ Getevallei zal het onderzoek verderzetten onder leiding van de onderzoeksrechter.

 

BRON: PARKET LEUVEN/FB Politie Getevallei