Truineer Nieuws melden?

Grootscheepse actie politie

Op 18 november werd door de lokale politie Sint-Truiden – Gingelom – Nieuwerkerken, Borgloon & Tongeren en de collega’s van de Federale Politie een FIPA-actie georganiseerd. De resultaten zijn bekend.

Deze zogenaamde FIPA-actie (full integrated police action) is in de eerste plaats gericht tegen woninginbraken en rondtrekkende dadergroepen. Er wordt eveneens verhoogde aandacht geschonken aan fenomenen zoals drugscriminaliteit, illegaal verblijf, verkeersveiligheid,….
LOCATIES
▪️N76 Daaleindestraat Kortessem
▪️N3 Luikersteenweg Sint-Truiden
▪️Michielenweg Tongeren (afrit E313)
RESULTATEN
Er werden in totaal 433 bestuurders gecontroleerd.
Alcohol en drugs
• 4 x positieve ademtest (alcohol)
Van 2 bestuurders werd het rijbewijs onmiddellijk ingetrokken voor 15 dagen. 1 bestuurder reed ook met een handgeschakeld voertuig, maar had enkel een rijbewijs voor automaat (rijbewijs code 78) -> zijn voertuig werd ingehouden
• 1 x onmiddellijke inning (alarm)
• 2 x positieve speeksteltest (drugs) -> onmiddellijk intrekking rijbewijs voor 15 dagen. 1 bestuurder reed ook zonder houder te zijn van een rijbewijs -> zijn voertuig werd geïmmobiliseerd
Processen-verbaal
• 1 x technische eisen (pv)
• 1 x technische eisen (proces verbaal van waarschuwing – PVW)
• 1 x bezit cannabis (vereenvoudigd proces-verbaal – VPV