Truineer Nieuws melden?

Fietswinkel Atelier Veloo blijft groeien en verhuist naar ruim winkelpand in centrum van Wellen

In 2019 opende Atelier Veloo de deuren als een bescheiden fietsherstelplaats in Wellen en groeide in een mum van tijd uit tot een jongensdroom die in vervulling ging: een eigen fietsenwinkel.

In de beginfase was er enkel plaats voor onderhoud en herstellingen en werd de service uitgebreid met het verhuren van 4 E-bikes. Gertjan, de oprichter, stond aan het roer en bood persoonlijke begeleiding aan iedere klant. Zijn passie voor fietsen en diepgaande kennis van fietsmechanica waren duidelijk voelbaar in de service die hij bood. Steeds meer en meer kwam de vraag naar nieuwe fietsen en dus werd er in februari 2021 plaats gemaakt voor een kleine, maar gezellige showroom.

 

Welkom Shelley!

De volgende stap kwam er in 2022, wanneer ook Shelley mee in de zaak stapte. Zij zorgde met haar enthousiasme en expertise voor een aanvulling op de diensten die reeds aangeboden werden. Samen vormen Gertjan en Shelley nu een geweldig team dat de klanten van Atelier Veloo voorziet van nog meer kennis en persoonlijke aandacht.

250m2 fietsplezier

Sinds oktober 2023 kunnen de klanten terecht in een nieuw winkelpand van 250m² in het centrum van Wellen. Een grote verandering ten opzichte van het 40m² grote garagepand waar alles begon. De verhuis naar een ruimer winkelpand in het centrum van Wellen biedt de mogelijkheid de klanten op een huiselijke manier te ontvangen en hen kennis te laten maken met het aanbod. Naast een uitgebreide selectie elektrische fietsen, verkopen ze ook onderdelen en accessoires.

Fiets op jouw maat

Wat de winkel echt bijzonder maakt, is het opbouwen van custom built (e-)racefietsen, (e-)gravelbikes en (e-)mountainbikes, afgestemd op de wensen van de klant. Hiermee bieden ze de perfecte oplossing voor iedereen, van de recreatieve fietser tot de fanatieke racefietser.

Ook workshops en (netwerk) evenementen

Atelier Veloo beperkt zich echter niet alleen tot de verkoop van fietsen en onderdelen. Ze streven ernaar om hun klanten te ondersteunen op meer manieren dan alleen winkelen. Daarom organiseren ze op regelmatige basis workshops over basisonderhoud, waarmee klanten hun kennis kunnen vergroten en hun fietsen in topconditie kunnen houden. Daarnaast organiseren ze verschillende evenementen, zoals een pop-up kerstmarkt met collega-ondernemers en netwerkevenementen. Ook Sinterklaas wordt elk jaar uitgenodigd om alle brave kinderen te voorzien van een leuke verrassing. Bovendien bieden ze e-bike testdagen aan, zodat de klanten de beste service geboden kan worden alvorens over te gaan tot aankoop, namelijk een uitgebreide testvloot ter beschikking stellen.

Uitbreiding verhuurvloot

De verhuurvloot is ondertussen uitgebreid van 4 E-bikes naar 16 E-bikes en 4 Kids E-bikes, met een uitgebreid optiepakket aan activiteiten en extra’s zoals een bezoek aan het wijnkasteel of een picknick voor onderweg.

Kortom, Atelier Veloo in Wellen biedt een totaalpakket voor iedereen, van de recreatieve fietser tot de fanatieke racefietser met een uitgebreid aanbod aan fietsen en accessoires. Hieraan gekoppeld het 1 op 1 advies en service op maat moeten ervoor zorgen dat de groei zich gestaag verder kan zetten.

 

 

PROGRAMMA NOVEMBER – DECEMBER
Donderdag 16/11 Workshop onderhoud & reparatie sportief
Zaterdag 18/11 Sinterklaas komt op bezoek
Donderdag 23/11 Workshop onderhoud & reparatie E-bike
Zondag 17/12 Kerstmarkt

ATELIER VELOO
Dorpsstraat 55 – 3830 Wellen
011 18 47 73
atelierveloo@gmail.com

OPENINGSUREN
Dinsdag: 9u30 – 12u & 13u – 18u
Woensdag: 9u30 – 13u30
Donderdag: 9u30 – 12u & 13u – 18u
Vrijdag: 9u30 – 12u & 13u – 18u
Zaterdag: 9u30 – 17uwww.atelierveloo.com