Truineer Nieuws melden?

Extra bos in Nieuwenhoven

Op 19 november gaan we 2,2 hectare nieuw bos planten in het Provinciedomein Nieuwenhoven! Help jij mee? Schrijf je in en kom mee bomen planten tijdens het Boomweekend van  Bosgroep Limburg.
© Tony Tachelet

Op zondag 19 november planten we 2,2 hectare nieuw bos op het Provinciaal Domein Nieuwenhoven in Sint-Truiden. Deze plantactie vindt plaats tijdens het “BOOMweekend”, waar de Bosalliantie samen met een waaier aan Vlaamse jeugdbewegingen op 40 locaties bossen planten. Bossen voor de jeugd, maar vooral door de jeugd.

Deze plantactie wordt georganiseerd door de provincie en Bosgroep Limburg, en past in de plannen van de Vlaamse overheid om 4.000 hectare extra bos te realiseren. Nieuwe bossen spelen een cruciale rol in het verbeteren van onze leefomgeving. Ze zuiveren de lucht, slaan CO2 op en reguleren de temperatuur, en bieden tevens onderdak aan tal van planten en dieren. Bovendien zijn ze een fijne plek voor mensen om te ontspannen.

Doe mee!

Ook jouw hulp kunnen we gebruiken! Wil jij je handen uit de mouwen steken en helpen bij deze actie? Schrijf je nu in via het inschrijvingsformulier en kom mee bomen planten. Samen kunnen we een positieve impact hebben op onze omgeving en maken we samen het grootste openbare bos in Haspengouw, dat binnenkort meer dan 163 hectare zal beslaan, nog groter.