Truineer Nieuws melden?

Een vruchtbare samenwerking

Voetjebal België en STVV Youth starten samenwerking om meer kinderen aan het sporten te krijgen.

We krijgen meer en meer de vraag om kinderen op jonge leeftijd aan te sluiten’, begint Tom Struys, hoofd STVV Youth Prov/Reg. ‘Kinderen jonger dan 5 jaar, dat vraagt een specifieke aanpak. Omdat we die kinderen niet in de kou willen laten staan, gaan we een samenwerking aan met Voetjebal België’.
Raf Caubergh, zaakvoerder van Voetjebal België, vult aan. ‘Bij ons kunnen kinderen van 2 t.e.m. 5 jaar op een speelse manier met voetbal beginnen in een uniek concept. Sinds 2023 is Voetjebal tevens een erkend BMO-concept. Omdat het om zo’n jonge leeftijd gaat, vragen we dat één van de ouders actief deelneemt aan de trainingen. In Sint-Truiden gaat Voetjebal door in de Nina Sporthal (Lago Bloesembad) op zondagvoormiddag. Wij zijn er voor alle kinderen ongeacht hun talent. Het is de doelstelling van Voetjebal om voetbal als middel te gebruiken om meer kinderen aan het sporten te krijgen. De klemtoon ligt op het plezier en tegelijk ontwikkelen ze hun motoriek en balgevoel. Bovenop is het een fantastisch ouder-kind moment.’
Voetjebal is niet aan zijn proefstuk toe.
Kan een afbeelding zijn van 3 mensen, kind, mensen die voetbal spelen, mensen die volleyballen en tekst
Het concept bestaat al ruim 20 jaar, werd ontwikkeld in Nederland en is ook reeds 10 jaar actief in Vlaanderen. Op ruim 35 locaties wordt er op zaterdag- of zondagvoormiddag al Voetjebal gedaan door ruim 700 kinderen. Momenteel zijn er nog een aantal vrije plaatsen bij Voetjebal Sint-Truiden, dus wie wil kan zeker nog inschrijven. Ook reeds aanmelden voor een volgende lessenreeks kan al. De samenwerking met STVV Youth is er voor jongens en meisjes die de maximum leeftijdgrens bereiken van Voetjebal en de overstap willen maken naar het pure voetbal. Zij zijn door hun leeftijd nog niet klaar om bij de U7 aan de slag te gaan. STVV Youth engageert zich om deze kinderen te verwelkomen bij de U6 en ze verdere stappen te laten zetten in hun ontwikkeling in de voetbalsport. De doorverwijs werkt langs 2 kanten. STVV Youth zegt niet meer neen als ouders van kinderen jonger dan 4 jaar willen starten met voetballen, maar verwijst ze door naar Voetjebal waar ze de eerste stappen in hun ontwikkeling kunnen zetten onder professionele begeleiding.
Ben je benieuwd naar wat Voetjebal allemaal te bieden heeft, waar je kan meedoen en hoe je je kind kan inschrijven? Dat kan via deze website: Voetjebal (voetjebalbelgie.be).
Kan een afbeelding zijn van 2 mensen, mensen die voetbal spelen, mensen die volleyballen en tekst