Truineer Nieuws melden?

Een rijzende ster en Truinoske

19 jaar, anderhalf jaar haar rijbewijs en al 5 rally’s op haar palmares waaronder de recentste die van Zuid Limburg. We hebben het over Thyrsa Eertmans.

Jos Verstappen -een man met een naam als een klok- won de recente rally van Zuid Limburg. Maar wat ons ontging, was dat een stadsgenote wel tekende voor een wel heel opmerkelijke prestatie. Thyrsa Eertmans werd 3de in de klasse 3G, 24ste algemeen en daarmee ook de eerste vrouwelijke piloot. Zij was trouwens niet aan haar proefstuk toe. Want ze veroverde al meerdere plaatsen op het podium. Daarnaast navigeert ze Spelmans Christiaan in de B R C en staat het duo op de eerste plaats in het Belgisch kampioenschap 2wheel drive. Als ze nu nog in de Rally van Spa 1ste of 2de eindigen,  zijn ze Belgisch kampioen. Thyrsa heeft trouwens ook nog enkele rally ´s genavigeerd met Erwin Mombaerts, die nu naast Tom Boonen in de wagen zit. Van een rijzende ster gesproken.