Truineer Nieuws melden?

Marcellino’s terug open dankzij Brouwerij Wilderen

Door werken op de Zoutleeuwsesteenweg besloot de Brouwerij & Distilleerderij Wilderen tot 31 december een extra winkel te openen. Locatie is de voormalige Marcellino’s op de Grote Steenweg in WIlderen.

 

 

“De Mikelino’s” grapt Roniek meteen als we het hebben over de locatie van hun pop-up geschenkenwinkel. Een pand dat bij menige Truienaars maar ook bij mensen van ver buiten onze regio wel een (kerst)belletje doet rinkelen. Nee alle gekheid op een stokje, nu de winkel aan onze Brouwerij moeilijker bereikbaar is door de wegenwerken besloten we om in de eindejaarsperiode voor een alternatief te zorgen. Een maand geleden hebben we toegezegd en we zijn fier en vooral verheugd de mensen hier te kunnen verwelkomen tot en met 31 december.”

Wat kan je verwachten in de geschenkenwinkel?

“Uiteraard ons eigen gamma aan geproduceerde bieren en spirit maar daarnaast ook geschenkverpakkingen in samenwerking met streekgebonden handelaars/producenten.
Een café gaan we er zeker niet van maken, maar er valt wel heel wat lekkers te proeven. Zo laten we graag onze nieuwe Cuvée Clarisse op je smaakpapillen los. Deze werd geïnfuseerd met onze Omerta Rum. Een goddelijke combinatie al zeg ik het zelf. Hopelijk wordt deze even enthousiast onthaald als onze andere creaties. Stiekem hopen we ook hiermee een prijs in te wacht te slepen.”

Is er (nog) leven in de brouwerij?

“Ja hoor, in de winterperiode houden we traditiegetrouw op vrijdag- en zaterdagavond onze nocturne in de Brouwerij & Distilleerderij. Dat zijn speciale AVOND-RONDLEIDINGEN waarbij je kan genieten van o.a. een sfeervolle, winterse inkleding. Bij aanvang krijg je een borrel en na deze nocturne word je verwend met een worstenbroodje en een consumptie, zoals bv. een heerlijke Wilderen Glühkriek. De oergezellige Wilderen Almhut zal ook deze winter opnieuw open zijn tijdens de openingsuren van het Brouwerijcafé.”

Online inschrijven voor de nocturne is vereist en kan via webshop.brouwerijwilderen.be
Kies een datum, boek het aantal personen & betaal meteen online.

 

WILDEREN POP-UP GESCHENKEN SHOP
Grote Steenweg 198 3440 Zoutleeuw ( op 5 min van de Brouwerij)
OPEN vanaf zaterdag 4 november tot en met 31 december 2023
info en openingsuren  brouwerijwilderen.be