Truineer Nieuws melden?

BrassBand Zuid-Limburg Belgisch kampioen in open afdeling

Vorig weekend waren alle ogen, en oren, gericht op de Belgische Brassband Kampioenschappen die doorgingen in Heist-op-den-Berg. In het bijzonder door de deelname van onze eigen Brassband  Zuid-Limburg. En ze behaalden een schitterend resultaat: kampioen in de Open Afdeling.

Het was met een klein hartje dat de muzikanten van de brassband naar Heist-op-den-Berg trokken. Immers als beginnende band voor het eerst deelnemen aan de Belgische Kampioenschappen is helemaal niet zo evident. Met de identiteitskaart in de hand wordt van elke muzikant gecontroleerd of ze wel geregistreerd zijn voor het podium mag betreden worden. Een driekoppige internationale jury moet blindelings, ze bevinden zich effectief achter een zwart gordijn, de muziekstukken beoordelen . Ook de naam van de spelende vereniging wordt niet bekend gemaakt aan de jury, om zo een volledig onpartijdig oordeel te garanderen.   Al deze maatregelen maakten toch wel indruk op de Haspengouwse muzikanten.

Eens op het podium was er van enige zenuwachtigheid geen sprake meer. BrassBand Zuid-Limburg zette een fantastische prestatie op de wereld die door de jury beloond werd met de kampioenstitel in open afdeling. Een afdeling voor bands die voor het eerst deelnemen aan de kampioenschappen. Voorwaar een schitterend resultaat voor een brassband die pas 3 jaar geleden werd opgericht, en met allemaal eigen muzikanten een gedurfd repertoire brachten. “Een band die nog maar enkele jaren bestaat, gevormd met muzikanten die bij het ontstaan van de band nog nooit de brassbandvorm hadden meegemaakt en het eerste wat er in het juryverslag te lezen staat is ‘mooie warme brassbandsound’. We mogen meer dan fier zijn op onze band en onze prestatie.” Aldus een trotse dirigent Jan De Maeseneer. Ook de solistische inbreng van eufonium speler Jef Neven werd gehonoreerd met de solistenprijs in open afdeling. “Dit resultaat hebben we enkel en alleen te danken aan de onverdroten en enthousiaste inzet van onze eigen muzikanten, bestuur en toegewijde dirigent” zegt nog een terecht tevreden voorzitter Marc Soentjens. Voor de geïnteresseerden: Brassband Willebroek is nationaal kampioen in de kampioensafdeling geworden.